Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Banned oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    just behind u... always watching...via Bucuresti-TEI
    Posts
    626

    Overclock procesoare AMD - sfaturi si recomandari

    Aici sunt binevenite sfaturile celor care sunt mai priceputi in tainele overclocking-ului la procesoarele AMD.

  2. #2
    Junior Member vladt is on a distinguished road vladt's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    buCUResti
    Posts
    26
    cel mai bun sfat e sa nu luati procesoare gen X2, X3 si sa incercati sa le deblocati, pana acum am avut 2 astfel de procesoare si ambele au avut bube. Bube in sensul ca la oricat de putin OC i-ai da nu e stabil, stock e OK merg. Cel mai bine e sa luati direct X4 ca sa nu aveti probleme

  3. #3
    Banned oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    just behind u... always watching...via Bucuresti-TEI
    Posts
    626
    Si eu am la servici un x2 550 black ed. si nu merge deblocat complet. Doar 3 core-uri merg si chiar si asa cu doar 3 core-uri da BSOD din cand in cand fara OC.

  4. #4
    Eu detin un X2 545 si nu am reusit de nici o culoare sa-l deblochez. Acum il tin in OC la 3.5 GHZ. E maxim cat duce coolerul stock

  5. #5
    Banned oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    just behind u... always watching...via Bucuresti-TEI
    Posts
    626
    Cum am zis si mai sus, am la servici X2 550 (2core)si nu mai merge decat 1 core deblocat. Daca le pun active pe toate 4 am BSOD la greu. Cu 3 merge bine in general, doar rar cate un BSOD. Oricum, nu le-au blocat ei de prosti. Daca mergeau toate fara probleme le vindeau ei ca X4 mai mult ca sigur.

  6. #6
    doar x2 555 se deblocheaza stabil in x4. detin unu si sunt f multumit de el, desi nu mai este nevoie puteti sa faceti oc fara prob este stabil si destul de rece, pe caldurile astea cu un HYPER TX3 sta in idle la 40-41 si in jocuri 45-46. daca puteti faceti rost de un x4 960T care se debl in x6 fara prob

  7. #7

    :)

    Pentru noile procesoare AMD A10K&A8K-ce stiti ?scrie ca il poti duce la 6,5ghz zic fabricantii --niste pareri?,dak ma risc sau nu la un O.C

  8. #8

  9. #9
    Junior Member RAUL is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by Mebby View Post
    Pentru noile procesoare AMD A10K&A8K-ce stiti ?scrie ca il poti duce la 6,5ghz zic fabricantii --niste pareri?,dak ma risc sau nu la un O.C

    1.Procesoarele AMD mereu s-au incins asa ca pt inceput, desi unele coolere stock sunt cu baza de cupru si vreo 2-4 heat pipe-uri e necesar sa inlocuieste cu ceva aftermarket si asta in functie de frecventa care vrei sa o atingi cu precizarea ca la coolerele cele mai performante nu isi merita banii deci te poti opri la main level adica undeva la 200-230 de lei maxim

    2.Daca vrei sa atingi o frecventa maxima si nu vrei limitari, ia o placa de baza de la Gigabyte sau MSI care sa treaca de 300 de lei, astfel vei avea diferite optiuni care sa le selectezi sa sa nu iti limiteze procesorul!

    Am dat valori in lei si nu am dat exact modele pt ca sincr imi e lene sa stau sa caut ceva raport pret/claitate cat mai bun

    3. Ramii in f de frecventa lor 1333, 1600, 1800 etc da-i la valoarea imediat mai mica adica 1066, 1333, 1600 deoarece te vei trezi ca odata cu ridicarea procesorului se ridica si frecventa ramilor, acestia fiind limitati iti vor limita si procul

    4. Poti ridica frecventa unui proc AMD din multiplicator dar si din internal clock. Depinde de la proc la proc frecventa maxima.


    Cred ca mai sunt multe de precizat dar uite cum am facut eu:

    Configuratie
    MB: Asus m5a78l le
    Proc: Phenom 2 X6 1090T 3.2 GHz
    Cooler: Sunbeam Core-Contact Freezer
    RAM: Corsair 2x4Gb Low profile 1600 Mhz
    VC: Saphire HD 6790
    SURSA: Inter-Tech combat power 550W
    Carcasa: Antec Nine Hundred

    Stiu ca fiecare care va citi aceasta postare va avea cate ceva de comentat, asa ca va spun de pe acum ca va lamuresc pe toti in functie de intrebari si de comentarii in masura in care sunt in limita bunului simt!

    Ce am gresit eu: Placa de baza am luat-o pt soket-ul AM3+ si tehnologia CoreUnlock si nu pt overclock, procul in loc sa il iau in 4 nuclee l-am luat in 6 deci nu mai aveam ce debloca la el, plus ca mai era si BLACK EDITION
    Care au fost avantajele: din 6 core l-am facut 4 core, anuland diferenta din placa de baza pt k iti ofera si aceasta optiune, astfel frecventa atinsa a fost de 4212 MHz stabil. in 6 core mai mult de 3.875 MHz nu a vrut sa mearga


    Pasul 1. Intri pe CPU-Z si citesti info de acolo (daca nu il ai, ia-l de pe net) in care iti scrie tot felul de chestii dar printre care si voltajul la care e procul in frecventa stock si pe care sa o tii minte pt ca de la acea valoare vei creste cu pasi marunti, ori odata cu marirea multiplicatorului ori in ultima faza pt a aduce un plus de stabilitate.


    Pasul 2. Intri in BIOS si maresti frecventa cu 100 MHz peste valaorea turbo a sa (sau cu o unitate la multiplicator la mine era 16, urmatorea valoare fiind 16.5, si implicit 3,3 GHz), anulezi C1E si Turbo core Tehnology deoarece acestea te limiteaza la frecverntele implicite, apoi scazi frecventa RAM-ului de la valoarea de referinta (la mine 1600 la 1333). dupa ce ai facut acest lucru ii da voie sa booteze si sa intre in windows apoi il lasi in sarcina vreo 3-4 minute, eventual sa iti downloadezi vreo 2-3 programe de STRESS CPU si sa il treci prin fiecare urmarind si temepratura lui...


    Pasul3. Revii in Bios si ridici cu inca 100 de MHz frecventa si asa faci pana nu iti da voie sa intri in windows, apoi revii in bios si incepi sa maresti peste voltajul stock, la mine era 1.35 cu urmatorea treapta repsctiv 1.37 la mine. si vezi daca exista vreo schimbare! Daca nu , revii si readuci procul la ultima valoare care ti-a dat voie sa booteze cu voltajul ori crescut ori stock, si il treci prin programe, daca iti da ecran albastru revii in bios, si scazi din nou la o valoare mai mica frecventa procului...

    Pasul4. Desi in toate programele era stabil la 4.2 GHz in NFS MW (prima versiune, nu cea noua) imi dadea reset sau ecran albastru doar laa valoarea de 4.0 Ghz imi dadea voie sa il joc!


    Din ce cred eu, frecventele maxime atinse de mine sunt de nivel amator, dar m-a ajutat mult carcasa care are 3 ventilatoare de 120 si unul de 200 mm iar temeperatura in camera era de 18 grade constant. Insa eu nu va sfatuiesc sub nici o forma sa va tineti procul overclockat, deoarece ii scurtati durata de viata, si in unele aplicatii daca e solicitat la maximum e posibil sa va dea erori chiar daca in testele initiale a trecut cu brio! Ganditiva ca atunci cand va da erori e posibil sa riscati ca proiectul sa jocul pe care sa il instalati sa nu se fi salvat.... una peste alta, daca sunteti utilizatori foarte pretentiosi


    Cat despre overclock-ingul ideal, dupa mine era perfect daca luam un amd dual core si il facem quad core, daca din 3.0 Ghz il aduceai la 4.0 Ghz si implicit cu 200 de lei aveai un proc de 450 de lei, asta inseamna overclock... ce am facut eu se cheama ambitie adica 150 de lei cooler, 490 de lei carcasa si am castigat 1000 de MHZ care imi aduce un plus de 10 fps care la o medie de 40 fps este insezizabil (adica ori 40 de fps ori 50 e tot una)

    http://www.mediadot.ro/carcase/carca...c-nine-hundred

  10. #10
    Junior Member RAUL is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    10

    Smile

    Quote Originally Posted by valentin79net View Post
    doar x2 555 se deblocheaza stabil in x4. detin unu si sunt f multumit de el, desi nu mai este nevoie puteti sa faceti oc fara prob este stabil si destul de rece, pe caldurile astea cu un HYPER TX3 sta in idle la 40-41 si in jocuri 45-46. daca puteti faceti rost de un x4 960T care se debl in x6 fara prob


    GPU se fac pe o matrita care are o suprafata de aproximativ 16-25 de m patrati, procul din centru fiind cel care atinge performantele cele mai ridicate, astfel cu diferite softuri toate celelalte procuri sunt blocate acolo unde nu sunt stabile sau au diferite probleme. Paralela era ca CPU se fac diferit dar limitarile se fac la fel prin soft... nu sta nimeni la AMD sau la INTEL sa faca pt fiecare serie in parte un nr de procuri.... de aici si deblocarile care le avem noi azi si pe care de multe ori producatorii le contesta in mod oficial, dar care practic le descoperim noi si oferim dovezi video pe youtube



    uite aici o dovada luata de la sectiunea overclock intel


    Overclock 3570k
    Referitor la Intel 3570K:

    Din cate am observat, capacitatea lui de overclock este mai redusa decat la 3770K (era de asteptat, desi siliciul este identic la cele 2, cele mai "bune" sunt rezervate pentru procesorul mai scump ).

    Ce am reusit personal, folosind setari MANUALE la voltaj (daca las pe auto placa de baza baga in el volti cat sa curentez vacile... nu asta e scopul :P ), si sistem perfect stabil ( in orice test )

    4.2Ghz, mentinand voltajul original ( 1.19v )
    4.3Ghz, cu doar 0.03 in plus
    Din nefericire, orice peste 4.3 necesita voltaj ridicat, ducand la incalzurea substantiala a procesorului in sarcina:

    4.4Ghz: 0.09v in plus !!
    4.5Ghz: 0.16v in plus.
    4.6Ghz: 0.27v in plus ( asta inseamna... 1.46v, ceea ce e deja exagerat de mult, aceste procesoare pe 22nm nu suporta asemenea voltaj ... prea mult timp)
    (nici n-am fost curios sa incerc 4.7...)

    Problema e ca la 4.5Ghz deja temperaturile urcau la peste 80grade in sarcina, iar la 4.6Ghz treceau lejer de 90grade, ceea ce deja mi se pare problematic. Nu am de gand sa ard un procesor de 10 milioane...
    Dupa cum se vede in semnatura mea, am o carcasa foarte buna (Full tower, ventilatoare cat cuprinde, precum si un cooler de CPU performant... ).
    Pur si simplu procesorul nu indura aceste voltaje ridicate.

    In final m-am oprit la 4.3, deoarece diferenta de performanta e minuscula intre 4.3 si 4.5, dar diferenta de temperatura e uriasa: 57-60g vs 80-85g.

    Comparat cu ce am gasit pe net, rezultatele mele sunt "medii". Am vazut si oameni care nu reuseau sa duca 3570k nici la 4.4 (devenea instabil), dar si rezultate de 4.8Ghz cu temperaturi de maxim 85 grade... depinde de noroc. Nu toate chip-urile sunt la fel.

    Voltajul si temperatura se masora in "full load", cu toate 4 cores active la 100% (teste gen LinX sau Prime95 - LinX e mai solicitant).
    Jocurile rar folosesc la maxim un procesor, dar totusi pot exista instabilitati care nu apar la testarea "bruta", datorita setului mult mai variat de instructiuni din jocuri/aplicatii decat in aceste teste sintetice.

    ---
    Recomand calduros: Evitati pe cat posibil AUTO la vCore !! Este extrem de periculos, bios-ul baga multi volti pentru "stabilitate", care duce la incalzirea puternica a generatiei Ivy Bridge (atat 3570K cat si 3770K)

    Deasemenea, pentru o utilizare de lunga durata in regim overclock, incercati sa nu depasiti 70 grade, nici chiar in cele mai dificile teste (LinPack spre exemplu) !
    ( Desi chip-ul e facut sa indure si 100 grade, dar ii scurteaza viata considerabil... )

Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts