Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Junior Member cry4ty is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    10

    monitor no-signal

    Buna ziua, astazi mi-a venit pcul prin curier, in legatura cu buildul acesta: http://www.mediadot.ro/wishlist/58834/
    Setez prizele pornesc calculatorul si cand sa-l probez monitorul imi zice No-Signal. Am probat cu un monitor diferit Asus de 19" si zice la fel.De ce imi da aceasta eroare?

    Din cate am inteles dumneavoastra faceti teste si probe inainte sa expediati comanda, ce teste ati facut de-mi da No-Signal?

  2. #2
    Moderator Emil is on a distinguished road Emil's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Cluj
    Posts
    766
    Sigur ai conectat cablul la placa video si nu la cea de baza?
    Placa video are alimentarea pusa?
    Ce cablul ai folosit?
    ----------------------------------------------------------------------------
    Mobile Monster:
    ASUS ROG G751JT

    PC:
    Procesor: i5-4460
    Placa de baza: AsRock H97
    Placa video: R9 270X
    RAM: 12 GB

  3. #3
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    cry4ty, ai posibilitatea sa faci niste poze la spatele computerului ( cu toate firele conectate ) ?
    Hai sa verificam in primul rand ca totul este legat corespunzator.

    Apoi, daca trecem peste faza asta, urmatoarea verificare este interiorul computerui.
    Tine cont ca cei de la firmele de curierat nu sunt intotdeauna "blanzi" cu aparatura, asa ca exista o sansa ca ceva fir sa se fi desprins.

    Dar inainte, astept pozele cu spatele computerului.

  4. #4
    Junior Member cry4ty is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by Emil View Post
    Sigur ai conectat cablul la placa video si nu la cea de baza?
    Placa video are alimentarea pusa?
    Ce cablul ai folosit?
    e conectat la placa de baza pentru ca alt cablu n-am primit in cutia monitorului
    am primit decat doua cabluri in cutia monitorului, unu care-l contectez de la prize la monitor, si unu de la calculator la monitor, o sa vedeti in pozele de mai jos.




    Quote Originally Posted by wavetrex View Post
    cry4ty, ai posibilitatea sa faci niste poze la spatele computerului ( cu toate firele conectate ) ?
    Hai sa verificam in primul rand ca totul este legat corespunzator.

    Apoi, daca trecem peste faza asta, urmatoarea verificare este interiorul computerui.
    Tine cont ca cei de la firmele de curierat nu sunt intotdeauna "blanzi" cu aparatura, asa ca exista o sansa ca ceva fir sa se fi desprins.

    Dar inainte, astept pozele cu spatele computerului.
    (calculator spate fara cabluri)


    (spate cu cabluri)


    (monitor spate cu cabluri)


    (cablul care e conectat la placa baza ca altul nu mai e)

  5. #5
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Da, este clara situatia, a intuit bine Emil.

    Monitorul se conecteaza la placa video, si nu unde l-ai infipt tu:


    Uite-te cu atentie in cutie daca nu ai primit un adaptor ca asta:



    Daca nu, atunci trebuie sa cumperi unul de la cel mai apropiat magazin de calculatoare.

    p.s.
    Vad ca monitorul tau are mufa DVI ... ar trebui sa ai un cablu din ala !
    Daca nu ai, atunci cumpara de la primul hypermarket, se gasesc usor.



    E mai buna solutia decat cu adaptor si acel cablu "VGA"

  6. #6
    Junior Member cry4ty is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    10
    Am un adaptor d-ala in cutie, l-am unit cu cablul dar nu poate sa intra in mufa acolo, are dinti aia diferiti

    edit: am reusit , mersi de ajutor.

  7. #7
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Ma indoiesc... dar ca sa ne convingem, hai sa vedem poze:

    - Adaptorul, pe ambele parti
    - Placa video de aproape
    - Mufa de la monitor de aproape (partea pe care vrei s-o bagi in computer)

    ---
    Aha.
    Felicitari !

    Ai semnal acum ?

    Totusi, cauta acel cablu DVI-DVI in vreun hypermarket, iti va creste simtitor calitatea imaginii. (Nu glumesc)
    DVI este o tehnologie mai moderna, digitala, in care fiecare pixel este transmis EXACT catre monitor, iar VGA este o tehnologie analogica antica ( 1980+ ), care poate introduce tot felul de "erori" in imagine ( incetosare, culori deformate, tremurici, etc... )

    Placile video moderne au renuntat complet la VGA, dupa cum observi.

  8. #8
    Junior Member cry4ty is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    10
    da, am instalat si windowsul totul merge bine acuma,se face update la windows si cam ia vreo 10 ore )).

    vreo idee cat costa acel cablu aproximativ, ma tenteaza ideea daca chiar mareste calitatea.

    edit : nu mai conteaza, ma duc oricum maine prin Carrefour si kaufland voi vedea acolo, mersi de ajutor si tot

  9. #9
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    15-25 lei ? Nu stiu...
    E o chestie destul de comuna.

    Are si MediaDot - Exemplu

    Banuiesc ca pe SSD instalezi, nu ?
    Nu pe harddisk...

    Sa dureze 10 ore pe asa un computer modern? ...suspect.

  10. #10
    Senior Member dezaxat is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Bucharest
    Posts
    122
    @wave: Daca instaleaza 7 ca sa dea upgrade la 10 moca dupa, e normal ).

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts