Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Senior Member Roby is on a distinguished road Roby's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Arad
    Posts
    191

    Problema conectare Huawei hg658 la Tp-link TL-WR940N

    Buna ziua , dupa o lunga absenta de pe forum revin cu o problema , detin un abonament Telekom ear routerul Huawei este instalat in altelier , la 50 m de mine (stau la casa ) cum asi putea sa conectez routerul tp-link pentru a beneficia de wi-fi si in casa , tin sa mentonez ca am tras un cablu Lan pana la pc-ul din casa .
    Am vazut diverse tutoriale pe forumuri si fara rezultat , are cineva habar ?
    Intel Core i5 4670K 3.4GHz,Asus SABERTOOTH Z87,Noctua NH-D14,Corsair Professional Series Platinum AX760,Asus GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB

  2. #2
    Moderator Emil is on a distinguished road Emil's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Cluj
    Posts
    766
    Nu poti sa legi acel cablu direct la router si router-ul il legi la calc?
    ----------------------------------------------------------------------------
    Mobile Monster:
    ASUS ROG G751JT

    PC:
    Procesor: i5-4460
    Placa de baza: AsRock H97
    Placa video: R9 270X
    RAM: 12 GB

  3. #3
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Trebuie sa intelegeti ca nu se conecteaza un router la alt router.

    Router-ul este un aparat care converteste adresele computerelor din interior ( laptop, telefon, desktop, TV, etc. ) la adresele externe de internet.

    O data ce aceasta conversie a fost facuta de catre jucaria de la Telekom sau RDS sau ce-o fi, evident ca al 2-lea "router" nu va mai functiona.

    Ceea ce ai nevoie pentru wireless este un ACCESS POINT, cu functie de SWITCH (care are mai multe mufe de retea, pe langa antene).
    Daca ai cumparat un ROUTER in mod gresit, vinde-l ... pentru ca nu ai ce face cu el.

  4. #4
    Senior Member Roby is on a distinguished road Roby's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Arad
    Posts
    191
    Multumesc de raspunsuri , am sa ma orientez spre un acces point .
    Intel Core i5 4670K 3.4GHz,Asus SABERTOOTH Z87,Noctua NH-D14,Corsair Professional Series Platinum AX760,Asus GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB

  5. #5
    Senior Member Roby is on a distinguished road Roby's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Arad
    Posts
    191
    Buna , am sa postez aici pentru ca nu are rost sa mai deschid un thread aiurea.
    Am o nelemurire , daca ma puteti ajuta.
    Am nevoie de un repeater care sa preia semnal de la un router aflat la 50m , va fi amplast in interior si sunt 3 pereti intre repeater si router . Ce imi sugerati ?
    Un repeater si o antena Unidirectionala ?
    Intel Core i5 4670K 3.4GHz,Asus SABERTOOTH Z87,Noctua NH-D14,Corsair Professional Series Platinum AX760,Asus GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB

  6. #6
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Cablu Ethernet.

    Sau daca nu e posibil, powerline.

    Aia daca vrei sa-ti mearga conexiunea si sa nu injuri non-stop...

  7. #7
    Senior Member Roby is on a distinguished road Roby's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Arad
    Posts
    191
    @wavetrex
    Pe cablu nici o sansa , e vorba de 2 case si un vecin intre ele .
    Powerline nu prea cred 2 bransamente de curent diferite.
    Eu m-am gandit la ceva de genul Antenă parabolică tip grid 2.4GHz 24dBi TL-ANT2424B
    e prea mult ? se poate rezolva mai simplu/ieftin ?
    Nu e pentru mine reteaua asta ,daca era pentru mine incercam cu antena de mai sus si un AP tot de la Tp-link mai serios(nu retin modelul ) .
    Am vazut si TL-ANT2409A 9dbi ,1770 (1 Mbps), 1000 (11 Mbps) ,140 (54 Mbps) aceasta antena ar rezolva problema ? Daca nu mai este un model cu 14 dbi .
    Viteza internetului nu este mare 12 mbs Telekom.... .
    Intel Core i5 4670K 3.4GHz,Asus SABERTOOTH Z87,Noctua NH-D14,Corsair Professional Series Platinum AX760,Asus GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB

  8. #8
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Teoretic daca pui doua antene cu vizibilitate directa intre ele, inaltate undeva sus pe acoperis, ai sanse.

    Doar sa ai grija sa nu fie mai sus decat paratraznetu ca altfel... iese urat de tot la prima furtuna.

    Prin atatia pereti... in nici un caz. S-ar putea sa ai semnal, dar transmisia va fi groaznica, o sa ai intreruperi tot timpul.

    Powerline sa stii ca merge la case... toate sunt legate impreuna practic. Ele nu functioneaza cand exista transformatoare, pentru ca transformatoarele sunt de frecventa scazuta, si nu transmit semnalul digital de frecventa inalta generat de acele dispozitive.

    Dar 2 case legate la aceleasi cabluri subterane sau aeriene practic au aceeasi retea. Contorul nu se pune, ala nu face decat sa masoare curgerea curentului, nu transforma nimic... Sunt aproape sigur ca-ti va merge fara probleme in conditiile alea spuse de tine.

  9. #9
    Senior Member Roby is on a distinguished road Roby's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Arad
    Posts
    191
    @wavetrex Multumesc inca o data pentru ajutor .
    Din pacate la coltul strazi e un generator , nu cred ca va functiona cu un kit Powerline .
    Mai ramane varianta cu antene , sa vad ce zice respectivul de costul total al aparaturi , daca i-se renteaza sau ramane sa isi faca un abonament si acolo .
    Mi-ai putea sugera un repeater bun si un access point ambele cu antene detasabile , are un router cu antene interne din pacate .
    Intel Core i5 4670K 3.4GHz,Asus SABERTOOTH Z87,Noctua NH-D14,Corsair Professional Series Platinum AX760,Asus GeForce GTX 770 DirectCU II OC 2GB

  10. #10
    Senior Member dezaxat is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Bucharest
    Posts
    122
    Roby, iti vin cu o idee, poate te ajuta mai mult decat 2 antene care e posibil sa piarda semnal. Poti sa tragi un cablu cu sufa pe strada, pe stalp. Neaparat prins bine de stalp + de casa undeva sa nu se balangane prea mult in caz de ploaie, etc. Exista cabluri Cat.E cu sufa pt net si merg excelent.
    Legatura trebuie facuta cu 2 routere.

Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts