Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Laur is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    8

    R9 390 - Sursa 550W

    Buna ziua,

    Am si eu urmatoarea configuratie:
    Intel Haswell Refresh, Core i5 4460 3.2GHz box
    Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1600MHz CL11 SR x8 Low Profile
    2 X Crucial 2GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10600)
    ASUS B85M-G
    Deepcool Tesseract BF black
    SSD ADATA Premier Pro SP900 64GB SATA-III 2.5 inch
    Hitachi HTS547564A9E384 (640 GB, 5400 RPM, SATA-II)
    Sursa Sirtec - High Power Eco II 550W

    Am avut un R9 380 pana acum cateva zile, l-am dat retur pentru ca nu se ridica la asteptarile mele.

    Vreau sa iau un R9 390 de Black Friday poate prind reducere.
    Partea nasoala e ca eu am monitor pe VGA si Placa video GIGABYTE Radeon R9 390 G1 GAMING 8GB DDR5 512-bit nu are DVI analog si n-o sa-mi mearga fara un convertor (si nu stiu daca convertorul care o sa-l iau o sa faca fata la informatiile care le trimite spre monitor). O alta alternativa ar fi sa iau MSI Radeon R9 390 GAMING OC 8GB DDR5 512-bit care vine deja cu un DVI analog.

    Intrebare: Sursa mea Sirtec High Power Eco II 550W tine un R9 390, avand in vedere ca are doar 20A per rail, daca bag ambele conectoare de 12V in placa, intensitatea se aduna, in loc de 20A o sa fie 40A?

    Fisier cu specificatii: Spec.pdf

    Multumesc frumos!

  2. #2
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Fizica spune cam atat:
    Tensiunea electrica este "diferenta de potential" intre un voltaj si altul. Atat.

    12 volti CC (curent continuu) sunt 12 volti. Indiferent de unde vin.

    Ai putea alimenta placa video de la cu totul alta sursa, sau de la o baterie auto de 12V, si "surprinzator", nu se arde, nu explodeaza si singurul lucru care se poate intimpla e sa le pice falca la unii care vizioneaza video-ul pe Youtube
    "Wow, ce tare e asta, isi alimenteaza placa video de la redresorul de masina !"

    --
    Stai linistit, sursa te duce fara probleme

    p.s. - Schimba-ti monitorul urgent... VGA, bleh ! Oribil.
    Costa 500 lei un monitor modern FullHD cu DVI (Chiar daca e cu panel TN si nu e "stralucit" ca si calitate), dar fata de ce vechitura ai tu... probabil e de la cer la pamant.

    Ai dat atatia bani pe racheta aia de computer si te zgarcesti la monitor, adica lucrul la care TE UITI TOT TIMPUL ? Uh, oh...
    Last edited by wavetrex; 14-11-2015 at 22:02.

  3. #3
    Junior Member Laur is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    8
    Salut,

    Monitorul nu e chiar asa de naspa, e un Samsung SyncMaster S22B150N, FullHD doar ca e pe VGA
    O sa cumpar monitor nou la salariul urmator si o sa fie pe display port.

    E bine daca sursa o sa tina R9 390, scap de o grija, cel putin acum cand nu pot sa mai cumpar si o sursa noua.

    Ok, de o problema am scapat, dar ramane cea cu monitorul, care are doar VGA iar R9 390 de la Gigabyte n-are DVI analog care ar merge cu un adaptor VGA-DVI deci o sa-mi trebuiasca un adaptor activ, care mai costa 100 lei si asta pentru ce, pentru o luna de folosire ca oricum imi iau monitor luna viitoare...

    Ce sa fac? Sa cumpar placa de la MSI si scap de grija la adaptor sau sa cumpar Gigabyte cu un Adaptor HDMI - VGA + audio HAMA 54569 (poate o sa-l mai folosesc prin casa si dupa ce iau monitorul)

    http://www.mediadot.ro/placi-video/p...c-twin-frozr-v

    Ce spuneti?

    Multumesc.

  4. #4
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Din cate vad eu niciuna din placile 390/390X nu are cei 4 pini pentru semnal analog.
    Unele au 2x DVI, dar ambele sunt DVI-D, niciuna nu e DVI-I


    Placa MSI. Uite-te cu atentie... lipsesc patratelele




    Am senzatia ca AMD a scos complet RAMDAC-ul din aceasta generatie, si nu tine de producator.
    Tare mi-e teama ca nu ai de ales si tre' sa schimbi monitorul...

    Nu ca ar avea vreo importanta, dar ultima data cand am folosit un monitor VGA a fost prin... 2004 ? Apoi mi-am cumparat un ACER care avea DVI si ... cam asta a fost, nu m-am intors niciodata la analog, pentru nici un motiv.
    Scapa cati poti de repede de monitorul ala, nu ai sa regreti, iti garantez !

  5. #5
    Junior Member Laur is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    8
    Ah, bine ca mi-ai zis ca altfel imi luam teapa si o luam degeaba, multumesc mult!

    Ok, deci ramane varianta Gigabyte, sper sa aiba o reducere de black friday macar de 100 ron ca sa imi ajunga sa iau si adaptorul ala.


    Multumesc frumos, sa traiesti!

  6. #6
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Stii ca in general adaptoarele alea sunt niste chinezarii ordinare, care merg "ok" la rezolutii mai mici ( 1024x768 ), monitoare vechi, inschimb RAMDAC-ul lor integrat este absolut jenant la rezolutii mari ( cum ar fi Full HD-ul tau )

    Parerea mea e ca arunci banii pe fereastra pe adaptor.
    De fapt, ai cam aruncat banii pe fereastra pe acel monitor low-end ( l-am studat, da, este un monitor Samsung foarte slab ).

    Fa un efort si i-ati un monitor cum trebuie, ai sa ramai uimit cat de clara poate fi imaginea pe o interfata pur digitala ( preferabil DisplayPort ), scapand de dubla-conversie pe care o faci acum... Digital => Analog => Digital, cu transmisia prin cablul analog ( VGA ).

    Pe mine personal ma doare capul daca sunt pe computerul altuia care are VGA. textul este neclar, imaginile au o mica dar sesizabila umbra, culorile sunt deformate si asa mai departe.

  7. #7
    Junior Member Laur is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    8
    Crede-ma ca as cumpara chiar acum un monitor cu Display Port, dar nu imi ajung banii, abia imi ajung pentru R9 390...

    O alternativa ar fi sa cumpar iar R9 380 si un monitor cu Display Port la 550 RON si nu rezolv nimic, ma intorc la vechea performanta dar cu o calitate mai buna.

    N-am ce sa fac, o sa cumpar asa provizoriu si la salariul urmator imi cumpar monitor si eventual o sursa noua, etc.

    Multumesc frumos

  8. #8
    Junior Member Laur is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    8
    Salut,

    Am cumparat placa video Sapphire Radeon R9 390 NITRO TRI-X , 8GB, GDDR5, 512 bit, am prins-o de BF la 1450 RON si un adaptor A+ HDMI-VGA/3.5 mm Jack Stereo, Negru

    Merge perfect placa video cu sursa, nu s-a resetat deloc pana acum si in HWinfo imi arata 240W maxim, prinsi in GTA 5.

    Despre placa pot sa spun urmatoarele:
    Rupe GTA 5 la maxim, 58-59 FPS constant (mai scade uneori dar n-am vazut mai jos de 55)
    E silentioasa, mult mai silentioasa decat R9 380 Gigabyte.
    E imensa, m-am chinuit ceva s-o fac sa intre in carcasa. )
    Se cam incinge, am prins si 74 grade, partea de sus de la carcasa frige de rupe, trebuie sa iau ventilatoare, macar 2 sa le pun sus.

    O mica problema ar fi adaptorul care imi face imaginea complet roz si trebuie sa dau restart la pc sau sa-l deconectez de la placa video si sa-l conectez iar sa afiseze corect. Oricum, e provizoriu, luna viitoare imi iau monitor.

    Apropo de ventilatoare, ce mi-ai recomanda sa fie silentioase atunci cand sunt pozitionate pe orizontal si scot aerul afara prin niste venturi cu filtre de praf?

    Iti multumesc frumos pentru ajutorul pe care mi l-ai oferit, iti urez numai bine, sa traiesti 1000 ani!

  9. #9
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Felicitari pentru achizitie !

    Sa pui totusi mana pe sursa dupa o sesiune mai lunga de gaming ( peste o ora ), sa vezi daca nu cumva e incalzita prea tare.

    N-ar trebui sa fie, dar... pentru linistea ta.

    ---

    Placile video High-End se incalzesc puternic, asa sunt ele. Nu trebuie sa-ti faci probleme. 74 grade e bine... am avut si 85+ in timp ce minam Bitcoins )
    Daca totusi vrei niste ventilatoare suplimentare, io unul marca asta as cumpara:
    http://www.mediadot.ro/racire/ventil.../noiseblocker/

    De ce ? Nu stiu... mi-am luat cateva acum niste ani buni, inca merg perfect, silentioase. Nu am nici un motiv sa ma plang de ele.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts