Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    [SOLVED] O problema cu un sistem MediaDot

    Buna ziua

    Saptamana aceasta, pe la inceput, am primit si eu sistemul pe care l-am comandat de la Mediadot. (asamblat de echipa Mediadot)
    Totul e ok, se misca bine, cu o mica-mare exceptie: cand intru in jocuri imaginea imi flicker-uieste. (ca si in acest clip https://www.youtube.com/watch?v=VFN5gy2BY_w - clipul acesta nu e filmat de mine, dar problema e similara)

    Avand in vedere ca acest PC l-am luat anume pt a ma putea juca fara sa stau cu detalii la minim, va dati seama ca e o neplacere mare acest glitch.

    Sistemul pe care l-am comandat e urmatorul:
    Corsair Builder CX600 Bronze 600W
    Gigabyte GA-970A-UD3P, Socket AM3+, Chipset AMD 970, ATX
    Gainward GeForce GTX 970 4GB GDDR5 256-bit [Phantom]
    Seagate SSHD 1TB SATA3 7200RPM 64MB MLC
    Kingston DDR3 8GB (2 x 4GB) 1866MHz CL10 HyperX Fury Red Series
    AMD FX-6350, AM3+, 6 nuclee, Frecventa 3.9 Ghz, Turbo 4.2 Ghz, Cache L3 8MB, TDP 125W
    DeepCool Tesseract SW

    Din ce am citit pe net, mai multe persoane cu aceasta placa grafica au problema asta.
    Monitor am un Philips: http://www.digitalversus.com/lcd-mon...9385/test.html

    Este conectat la placa video printr-un cablu VGA, prin intermediul unui adaptor DVI-VGA, ca sa poata intra in mufa DVI a placii video. Refreshul este de 60 hz. (alta optiune nici nu am pt refresh)
    Cu unitatea veche, acelasi monitor nu prezenta aceasta problema de flickering.

    Am testat unitatea pe alte 3 monitoare, toate avand conexiune prin cablu VGA, via adaptor pt a se putea conecta la intrarea DVI a placii. Aceeasi problema de flickering la toate monitoarele. (cablurile au fost diferite de fiecare data, ba mai mult, am cumparat 2 adaptoare DVI-VGA; am schimbat si adaptorul DVI-VGA, insa problema persista).

    As mai fi incercat sa cumpar si un cablu DVI, insa intrarile DVI ale monitorului si placii video difera. Una este DL DVI-I, iar cealalta DL DVI-D (ca in imagine http://picz.ro/img/2468b3.jpg)

    Aveti vreo solutie pt aceasta problema? Nu as da banii pe un monitor nou, doar ca sa ma trezesc ca nu se rezolva problema.

    Am reinstalat si driverii placii video, same problem.

  2. #2
    Administrator Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Skyrim
    Posts
    1,615
    Salut Schadenfreude, primul lucru (si cel mai simplu) la care ma gandesc este sa conectezi monitorul cu placa video printr-un cablu standard DVI (DVI-D daca nu ma insel), ai detalii si o discutie detaliata pe aceeasi tema AICI . Problema este de la monitor cred, am un prieten FIX cu aceeasi problema si FIX pe un monitor Philips (nu modelul tau). Pe o placa video "veche" care are conector VGA merge fara probleme dar pe o placa video noua care are numai DVI si converteste DVI la VGA are fix aceeasi problema.

    Ca sa nu dai banii inainte, poate reusesti sa gasesti la un amic un cablu DVI standard si sa il probezi sa vezi daca elimina problema. Monitoarele Philips (spun din experienta personala) nu sunt grozave. Defapt nu mai sunt demult ce au fost de cand le fac chinezii

    P.S.: nu stiu daca ajuta dar incearca un driver pentru acest monitor AICI.

    Seara buna!

  3. #3
    Cum ziceam, as fi incercat si cu un cablu DVI, dar mufa DVI de la monitor e diferita fata de cea DVI de la placa grafica. Am precizat asta si in primul meu post, am pus chiar si o poza cum arata fiecare. Cablu DVI cu 2 capete diferite nu cred ca se gaseste. Am cautat pe net si nu exista. Ar treubui sa cumpar cablu, apoi sa cumpar un adaptor DVI-I/DVI-D si aia m-ar duce probabil lejer la 100 lei.

    La unitatea PC veche tot cu adaptor era bagat monitorul, nu era direct VGA, si mergea.
    Nu e tragedie daca buba e monitoru, iau altu. Vreau doar sa fiu sigur ca nu e busita placa grafica si iau monitor nou aiurea. Cum ziceam, am mai testat-o pe 3 monitoare diferite, si la toate 3 facea la fel.

    Deci, exista cumva cablu DVI care sa aiba un capat DL DVI-D si celalat DL DVI-I ?

  4. #4
    Administrator Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Skyrim
    Posts
    1,615
    Cum ziceam, as fi incercat si cu un cablu DVI, dar mufa DVI de la monitor e diferita fata de cea DVI de la placa grafica. Am precizat asta si in primul meu post, am pus chiar si o poza cum arata fiecare. Cablu DVI cu 2 capete diferite nu cred ca se gaseste. Am cautat pe net si nu exista. Ar treubui sa cumpar cablu, apoi sa cumpar un adaptor DVI-I/DVI-D si aia m-ar duce probabil lejer la 100 lei.
    Eu am citit atent ce ai scris. Tu ai citit atent ce am zis eu sau ce scrie pe forumul unde ti-am dat link? Reiau:

    Salut Schadenfreude, primul lucru (si cel mai simplu) la care ma gandesc este sa conectezi monitorul cu placa video printr-un cablu standard DVI (DVI-D daca nu ma insel)
    Deci incearca cu un cablu DVI-D "la ambele capete". Reaiau si de peforumul recomandat:

    DVI-D to DVI-D will work. In my experience a standard DVI cable is more like below: LINK
    Diferentele intre DVI-I si DVi-D gasesti AICI.

    Citez de acolo:

    A DVI-D connector on a graphics card sends out a digital signal only, while a DVI-I connector, which carries both an analog and digital signal, can send out a digital signal (for digital displays such as flat panel LCD monitors) as well as analog signal (for older displays such as a CRT monitor) using a DVI to VGA adaptor shown below.
    De aceea am spus ca un cablu DVI-D se va potrivi.

    Seara buna!

  5. #5
    Ok multumesc. Voi incerca si varianta asta.

  6. #6
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Aia patru pini extra sunt cei care transmit semnalul "VGA" (R, G, B, clock). E practic conexiunea care permite existenta acelor adaptoare DVI-VGA (si care nu funtioneaza cand lipsesc acei pini)

    Nu are absolut nici o treaba cu transmisia "DVI".

    Scapa de cablul VGA cat poti de repede, este o tehnologie veche de 25 ani, ar cam fi cazul sa treci pe ceva mai "modern" ( DVI are si el peste 10 ani, ca idee... ).

    Ideal DisplayPort dar eh, inca nu suntem acolo...

  7. #7

    Am facut azi rost, de la un coleg, de un cablu DVI-I Single Link (chit ca eu aveam nevoie de dual)

    L-am conectat si nu mai observ acel flicker.
    Acuma ca s-a rezolvat si aceasta chestiune, pot veni si eu cu un feedback.

    Comanda a fost preluata ok. Dupa ce am facut comanda am vrut sa modific hardul ales, asa ca am sunat si dsoara de acolo a modificat comanda.

    Avand in vedere ca nu mai folosisem proforma din acela, am avut unele dubii cu privire la plata in avans fara nicio "hartie" in mana, dar a fost ok.

    La livrare am platit doar diferenta ramasa.

    Cand am fost contactat de unul din membrii echipei, inainte sa imi fie pusa comanda pt piese, am fost informat ca unele nu sunt disponibile; am stat de vorba cu el si am ales inlocuitori.

    Overall o experienta buna. De revenit. O sa va am in vedere cand voi achizitiona un nou monitor si o noua tastatura.

  8. #8
    Administrator Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Skyrim
    Posts
    1,615
    Overall o experienta buna. De revenit. O sa va am in vedere cand voi achizitiona un nou monitor si o noua tastatura.
    Multumesc pentru aprecieri in numele echipei MediaDOT. Ma bucur deasemenea ca am putut sa te ajutam si cu problema avuta cu monitorul.

    Seara buna!

  9. #9
    Merci si eu de ajutor.

    Btw, as sugera ca threadurile ca acesta, care si-au gasit o rezolvare, daca se poate, sa fie marcate cu un [SOLVED]. Am vazut chestia asta pe alte forumuri si mi se pare utila.

  10. #10
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Dual e nevoie de la rezolutii 2560x1440 @ 60Hz in sus (QHD) sau UltraHD @ 30Hz.

    Pentru FullHD single-link este mai mult decat suficient.
    Single-Link transmite pana la 1920x1200 pixeli, nu are "banda" suficienta pentru mai mult. WUXGA (1,920 ◊ 1,200) @ 60 Hz

    "Dual Link" inseamna ca se transmit cele 2 jumatati ale imaginii separat prin 2 semnale DVI, pe care apoi monitorul le recompune in acea imagine cu foarte foarte multi pixeli.

    [ Citeste pe aici ]

    Tehnologia mai noua "DisplayPort" poate merge dincolo de aceste limitari.

Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts