Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: Problema PC

  1. #1
    Junior Member huh21 is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    3

    Problema PC

    Salut , acum 2 luni mi'am facut un pc pe piese, 3 dintre ele le'am luat de aici. A mers bine 1 luna de zile dupa care a inceput sa se blocheze adica freeze complet si doar cu restart il mai opream. Am testat memoriile , hardul , am dat stress test si nu sa blocat, ce e ciudat e ca se blocheaza aleatoriu adica pot sa stau si pe net si se blocheaza.

    componentele mele sunt :

    1.MSI h97 PC mate (mediadot)
    2.I5 4460
    3.Hyperx Savage 2x4GB (1600mhz)cl9
    4.WD 1TB blue (mediadot)
    5.Sirtec 550w (mediadot)

    Intrebarea mea este , pot sa ii fac un update de bios la placa de baza (placa a venit cu bios v5.0 iar pe site e 5.5) fara sa imi pierd garantie sau daca se intampla ceva si nu mai porneste se schimba ?? mentionez ca placa de baza e luata dp mediadot.

    Multumesc!


    ps as vrea sa imi raspunda un reprezentant al magazinului!

  2. #2
    Administrator Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan has a reputation beyond repute Bogdan's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Skyrim
    Posts
    1,615
    Intrebarea mea este , pot sa ii fac un update de bios la placa de baza (placa a venit cu bios v5.0 iar pe site e 5.5) fara sa imi pierd garantie sau daca se intampla ceva si nu mai porneste se schimba ?? mentionez ca placa de baza e luata dp mediadot.
    Daca nu vrei sa pierzi garantia sau sa-ti asumi riscuri, update de BIOS se poate face numai in service-ul MediaDOT, ai detalii de contact service AICI. Evident poti face si tu, insa iti asumi riscurile in cazul in care sunt probleme si evident pierzi garantia.

    Ca o paranteza acum: daca PC-ul a functionat perfect si brusc a inceput sa se blocheze, nu BIOS-ul este problema. Daca versiunea de BIOS era veche aveai problemele descrise de tine din prima si nu dupa 1 luna de zile. Vezi in log-urile de sistem in momentul blocarii ce scrie.

  3. #3
    Junior Member huh21 is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    3
    Salut , chestia e ca se blocheaza o data la 3-4 zile , iar acum 2 saptamani am umblat prin spate pe la fire (am o carcasa care are posibilitate de wm) ca erau cam inghesuite si am schimbat un cablu sata de la hard..si nu s-a mai blocat pana azi, adica a tinut fix 2 saptamani fara sa se blocheze. Log-uri in event log nu am, nu apare absolut nimic decat Kernel power- this pc has shuttdown, deci e un hard freeze.

    Banuiesc ca ar fi placa de baza sau HDD.

    nici windows-ul nu l-am reinstalat (am w8.1 64bits) , desi multa lume mi'-a spus sa instalez w7 sa vad daca mai am aceleasi probleme. am reinstalat drivere , am dat optiunea start fresh din w8.1 dar degeaba. Temperaturile sunt ok, adica 34idle 41 plc baza ( temp mi se pare cam mare dar cred ca senzorul e pus pe langa South bridge si de acolo temp asta) procu sta pe la 35 grade si 55 in load iar plc video urca pe la 60 in load.

  4. #4
    Infinity wavetrex will become famous soon enough wavetrex's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tulips & Windmills
    Posts
    1,832
    Pot să fie extratereștrii de vină. Sau guvernul. Sau ambele...

    Totuși, lăsând gluma la o parte, cumpără-ți un spray cu aer comprimat sau în lipsă de așa ceva poți încerca cu șervețele fine si cu spirt medicinal.

    Când faci upgrade-uri sau schimbări la un computer vechi, sunt șanse mari să fie contacte oxidate. Totul pare sa meargă perfect până la un moment dat când nu mai merge... din senin.

    Curentul electric, mai ales la frecvențe mari ( megaherți, gigaherți ), cum se găsesc în interiorul computerelor, are niște proprietăți ciudate... câteodata "sare" peste obstacole (impurități), și totul pare sa meargă perfect.
    Apoi se schimbă temperatura (a venit iarna?), metalul se deformează, impuritatea se mișca din loc și micrometru ăla peste care sărea curentul electric nu mai e acolo... si semanlu' dă rateuri.

    = Blocări aparent "din senin"

    No, ia desfă-l tu cu grija, curăță cu și mai multă grija contactele memoriilor, și alte plăci, suflă aer comprimat peste soclurile de pe placa de bază (sau proprii plămâni, deși nu sunt așa eficienți), și vezi apoi dacă se mai întimplă minunile.

    ATENȚIE - Nu folosi alte soluții de curățat ! Riști sa distrugi ceva. Spirtul medicinal e singurul care functioneaza sigur și fară riscuri.

    -----
    P.S. Tot comentariul ăsta este scris cu diacritice și corect gramatical, pentru că m-am săturat de agramații care scriu "dp" în loc de "de pe", "mi'am" în loc de "mi-am", "nu sa blocat" în loc de "nu s-a blocat" și alte tâmpenii pe aceeași temă. Generația PRO(știlor). Așa că protestez folosind limba română așa cum trebuie.
    </grammar nazi>

  5. #5
    Junior Member huh21 is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    3
    pc este nou...are 2 luni de zile deci nu se pune problema de praf...nu am incerca sa rulez in ssfe mode sa vad daca se blocheaza..

  6. #6
    Junior Member R3k is on a distinguished road
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    6
    Daca ai fi fost atent ai fi vazut ca nu e vorba de praf ci de oxidare (praful nu oxideaza).Poate ai pus mana pe pinii de pe processor sau placa de baza sau la memorii.Cel mai bine e sa asculti sfaturile @wavetrex

  7. #7
    Junior Member lonelysoul1 is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    BRASOV
    Posts
    13
    SI EU AM AVUT ACEIASI PROBLEMA LA UN PC SI DUPA CE AM VERIFICAT TOATE CABLURILE AM OBSERVAT CA SUNT INNEGRITI PINII DE LA SURSA. Noroc ca unde am lucrat se fac SI cablaje PE care se prind pini. Am inlocuit pinii innegriti cu altii noi SI nu am Mai avut probleme.. Iti trebuie un cleste de sertizat de la un electrician.eu am scos pinii cu un ac subtire

  8. #8
    Junior Member lonelysoul1 is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    BRASOV
    Posts
    13
    Dar fiind in garantie o inlocuiesti daca asta e problema

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts