Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: 4GB vs 8GB

  1. #1
    Junior Member cryogent is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6

    4GB vs 8GB

    Salut , dupa cum spune si titlul cum ar fi mai bine sa ai in sistem (sistem folosit ocazional la jocuri dar mai mult la editare grafica si DTP):
    - 4 gb la 1600 mhz (sau 8 gb)
    sau
    - 8 gb la 1333 mhz (sau 16 gb)
    care ar fi raportul optim din punctul vostru de vedere?

  2. #2
    Banned oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    just behind u... always watching...via Bucuresti-TEI
    Posts
    626
    Cantitatea conteaza mai mult decat frecventa. Sfatul meu este sa iei cat de multa iti permiti. Ca pret nu-s foarte mari diferentele intre 1333 si 1600.

  3. #3
    Junior Member cryogent is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6
    Ok deci sa inteleg ca unde e mai mult e mai bine.
    Pe mine ma interesa ca pe langa cele doua module pe care le detin deja sa mai pun inca doua module ca acestea, pe modulele de la Hynix nu dau nici-un ban le voi primi moca de la o ruda .
    Problema e ca cele Corsair sunt la 1600 cu XMP CL9 1.5v iar cele de la Hynix sunt 1333 cu CL9 sau CL10 1.5v conform specificatilor de aici pentru Hynix.
    Le pot pune pe amandoua pe placa de baza si sa functioneze la 1333 sau poate mai sus cu un pic de ov(care nu stiu cum se face)?
    Last edited by cryogent; 19-01-2012 at 13:27.

  4. #4
    Banned oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000 has a reputation beyond repute oxygen200000's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    just behind u... always watching...via Bucuresti-TEI
    Posts
    626
    Default, vor functiona la valorile celor mai slabe. La OC cu 2 modele diferite de memorii poate iti raspunde cineva mai priceput in acest sport.

  5. #5
    Junior Member cryogent is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6
    ok , atunci pe cine as putea sa intreb despre acest lucru?

  6. #6
    Junior Member kmykze is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3
    Salut.
    Memoriile vor merge by default la cea mai mica frecventa. Cand le vei overcloka, vor merge atat cat merg overclokate cele mai slabe. Sanse sunt sa iti dea si BSOD-uri chiar la un OC mic.
    Mai bine le vinzi pe cele primite si mai cumperi un kit Corsair.

  7. #7
    Junior Member Horatiu is on a distinguished road Horatiu's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Baia Mare
    Posts
    19

    Memorii

    Buna ziua!
    De ce daca pun windows 7 ce ruleaza pe 32biti si am 4gb ram corsair vengeance 2x2gb 1600mhz de ce imi zice ca foloseste numai 1,92gb.Daca il pun pe 64biti imi citeste toti 4gb?

  8. #8

  9. #9
    Junior Member Horatiu is on a distinguished road Horatiu's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Baia Mare
    Posts
    19
    Mersi

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts