PDA

View Full Version : Ce provider si ce viteza ai la internet?



oxygen200000
11-08-2011, 15:31
Care este providerul tau de net si ce viteze ai? Ce parere ai despre el?
Aici se fac testele:
http://www.speedtest.net/

Asta e la servici pe wireless:
http://www.speedtest.net/result/1428016747.png

Cand ajung acasa voi atasa si eu screen-ul.

oxygen200000
11-08-2011, 18:07
Asta-i acasa:
intern
http://www.speedtest.net/result/1428196505.png
extern
http://www.speedtest.net/result/1428256158.png

nikey_007
23-08-2011, 20:40
Intern:
http://www.speedtest.net/result/1446754447.png (http://www.speedtest.net)

Extern:
http://www.speedtest.net/result/1446757712.png (http://www.speedtest.net)

oxygen200000
27-08-2011, 16:13
Ai upload-ul slabut pe metropolitan...

Radu
28-08-2011, 13:37
Cam asa arata la mine:

Intern
http://www.speedtest.net/result/1454130062.png

Extern
http://www.speedtest.net/result/1454129360.png

oxygen200000
29-08-2011, 20:00
Stau foarte bine pe extern... E firma(retea) de cartier?

Radu
30-08-2011, 10:59
Da, este o firma de cartier ceva mai dezvoltata. Chiar sunt multumit de ei.

Overmind
16-09-2011, 07:59
Nextgen. 100Mbit.
Nu mai foloesc speedtest ca-s prea saturate serverele.
Daca vreti test real, luati un torrent cu 1000+ de seederi si foarte putini leecheri.
Asa se cunoaste daca duce viteaza mare conexiunea.

oxygen200000
27-09-2011, 09:10
Pe torernt imi da jos foarte repede...

Radu
28-09-2011, 09:09
Daca am peering ok merge si cu 10MB+ :)

oxygen200000
29-09-2011, 08:20
Si la mine...ma gandeam sa trec la RDS pentru stickul ala de net mobil dar.. mi-e ca nu voi mai avea aceeasi viteza acasa.

nikey_007
30-09-2011, 17:53
Rds au viteze bune acasa. Dar stickul ala e degeaba in casa. Cel putin daca e blocul de beton armat. Din cauza la atata fier are loc efectul de ecranare. Cu el la 1 metru de geam imi pica netul singur. Cand l-am scos pe geam (cu un prelungitor usb) deja mergea perfect (cat de bine poate sa mearga un stick), downloadam torrente cu 1.3 mb/s. Deci e bun doar pentru exterior si de preferinta in afara orasului.

oxygen200000
30-09-2011, 22:22
Pai pentru asta m-ar fi interesat... Pentru mobilitate... Ma refeream la faptul ca nu fac trecerea ca mi-e frica sa nu am netul mai slab decat il am de la Gemenii.

d4m4g3
23-10-2011, 21:55
Am abonamentul vechi mediu de la UPC, cu 12 sau 15Mbps. Este ok in mare, are viteza decenta, nu ma plang. :)
Desi n-ar strica unul mai rapid, eventual unul precum cel de la RDS, pentru stick - desi viteza e groaznica in Bucuresti si mai ales in anumite zone.

oxygen200000
09-11-2011, 10:41
Apropos.. care aveti RDS in Bucuresti, sunteti multumiti de ei?

d4m4g3
12-11-2011, 20:55
Eu n-am RDS dar am auzit persoane multumite, persoane nemultumite... Cel mai probabil depinde de zona in care stai, infrastructura din zona, de noroc, abonament, etc. :)

oxygen200000
13-11-2011, 12:56
Pai de asta mi-e frica... sa nu ma intep aiurea. Sa ma calicesc la stick-ul ala mobil si acasa sa am net de cacao.

DEVYL
29-03-2012, 01:12
Am RDS FiberLink 2 ( ala cel mai puternic ) in Buc in zona Vitan, a mers bine pana acum vreo 3 luni timp de 1 an. De atunci merge extraordinar de prost, pe majoritatea siteurilor unde poti testa viteza, uploadul nu porneste si daca prin minune porneste e cu 0,XX. Nu pot sa joc nici cs, cand trag sare ping`ul de la 2-3 ms la 40, paginile au nevoie de 5-6 refresh`uri ca sa se incarce. Am facut o duzina de reclamatii la relatii cu clientii dar ei zic ca acea viteza nu este garantata, am incercat tot felu de combinatii. Alta placa de retea, am schimbat cablul, mufele pana si calculatorul dar degeaba. Stickul e relativ ok, cat sa cauti ceva pe net si sa stai pe mess e bun.

DeDeRa
28-01-2013, 20:15
RDS de 6 ani, fibra cica, merge foarte ok, iar de picat, doar cand a fost pana generala in bloc, in rest, uptime 99,99%.
Probleme au fost la televiziune, dar la internet personal nu am avut nici cea mai mica problema macar.

Jimmy
18-10-2013, 20:52
Intern
http://www.speedtest.net/result/3042042716.png (http://www.speedtest.net/my-result/3042042716)

Extern
http://www.speedtest.net/result/3042056246.png (http://www.speedtest.net/my-result/3042056246)

Eldergod
30-10-2013, 13:54
RDS de 6 ani, fibra cica, merge foarte ok, iar de picat, doar cand a fost pana generala in bloc, in rest, uptime 99,99%.
Probleme au fost la televiziune, dar la internet personal nu am avut nici cea mai mica problema macar.

Tu ca utilizator individual, nu ai fibra optica pentru ca aia e extrem de scumpa. (Cand lucram eu in breasla cu ISP-uri acum cativa ani, costurile erau de cativa euro pe metru de fibra monomod in timp ce la fiecare capat al acesteia se pune cate un media converter care si alea erau vreo 100 E bucata.

Fibra optica vine de la un nod de retea catre scara blocului tau sau un bloc vecin si de acolo "autostrada" pana la tine in casa e cu cablu de retea standard (CAT-5). :)

wavetrex
31-10-2013, 01:03
- Romtembelfon Cloacanet
- 16mbps down, 90kbps up. (sau, 1.5 mega/s down, 0.09 mega/s up )

- Am LAG in orice joc online
- Ratie pe torenti nu se face in veci datorita diferentei imense intre down/up
- Totusi, stabil (rar intreruperi, si cand sunt sunt de scurta durata)

E ok pentru munca, nu prea e ok pentru joaca.
Asta e...

soulwise
31-10-2013, 07:21
A incercat cineva noile abonamente Gigabit de la RDS ? Cum stam cu vitezele ?

Bogdan101
31-10-2013, 22:01
UPC FiberPower 150 Mbps - Precizez ca modem-ul este foarte bine finisat,design-ul fiind epic. WiFi/Wireless Integrat. Sigla UPC.
Motorola SURFboard SBV6120 DOCSIS 3.0 Digital VoiceModem

http://fiberspeedtest.ro/

http://s11.postimg.org/3l7qjw70z/Snapshot_2013_10_30_192501.png
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=531123540304435&set=a.157408247675968.41434.102674409816019&type=1&relevant_count=1&ref=nf

Eldergod
01-11-2013, 13:10
@Soulwise:

Eu vreau sa imi iau Gigabitu' dar am nevoie de HDD/SSD grav ca sa pot sa il folosesc cum se cuvine. Eu am router gigabit in casa dar am HDDuri din prima generatie de SATA.
Degeaba as avea eu gigabit (125 MB/s) daca el stie sa scrie cu maxim 50 MB/sec. :))
Oricum, as aprecia un feedback vis a vis de banda externa de la cei care si-au pus deja.
Nu ma ajuta cu nimic daca am metropolitan de 1 Gbit/s si ies in extern cu circa 2000 Kb/s.

Eldergod
01-11-2013, 13:17
- Romtembelfon Cloacanet
- 16mbps down, 90kbps up. (sau, 1.5 mega/s down, 0.09 mega/s up )

- Am LAG in orice joc online
- Ratie pe torenti nu se face in veci datorita diferentei imense intre down/up
- Totusi, stabil (rar intreruperi, si cand sunt sunt de scurta durata)

E ok pentru munca, nu prea e ok pentru joaca.
Asta e...

Banda de net pe care ai postat-o tu o aveam prin dial-up de la xnet prin 1997.
Nu ai gasit si tu o solutie alternativa care sa iti dea o banda in limitele bunului simt?
Daca stau bine si ma gandesc, pana si stickul ala de la Diginet Mobil iti da banda mai mare (ala de ti-l da gratis la abonamentul Fiberlink 2 de 39 lei).
Esti cumva printre norocosii cu ghilimelele de rigoare care in zona lor au monopol UPC unde au spaguit aia de la Romtelecom administratorii de blocuri sau primaria ca sa nu dea aprobare lui RDS sa intre in zona?

Ca un off-topic, am vazut in jud Teleorman o faza unde jumate de judet are cartela sau abonament Cosmote pentru ca lui Vodafone si Orange nu li s-a permis sa monteze relee de telecomunicatii ca sa aiba lumea semnal la telefon. (cei doi operatori chiar au oferit servicii gratis pe viata unor cetateni ca sa isi puna releul pe pamantul respectivului dar surpriza, nu le-a dat primaria aprobare).

wavetrex
01-11-2013, 15:28
Vorbesti prostii pe atat de multe planuri incat nici nu stiu de unde sa incep... sa incercam totusi:


Banda de net pe care ai postat-o tu o aveam prin dial-up de la xnet prin 1997.

Dial-up a mers in perioada lui de glorie pana la 54kbps down, cu 16kbps up, adica in jur de 5 KILO bytes pe sec down, 1.5 K/s up. ADSL2-ul pe care il am de la Romtelecom este de 300 ori mai rapid la down, 60 ori mai rapid ca up.


Nu ai gasit si tu o solutie alternativa care sa iti dea o banda in limitele bunului simt?
Daca stau bine si ma gandesc, pana si stickul ala de la Diginet Mobil iti da banda mai mare (ala de ti-l da gratis la abonamentul Fiberlink 2 de 39 lei).
1. Nu crezi ca daca era o solutie mai buna nu o foloseam ?
2. Abonamentele astea mobile au niste cifre imense "pe hartie", in realitate banda este mult mai mica... evident se da vina pe "semnal". Stabilitatea iarasi lasa de dorit
3. Am avut stick de RDS, precum si fibra optica (nu, nu Fiberlink, ci FIBRA OPTICA, ditamai cablu negru intrand in casa, cu media converter la capat) cu 100mbps bidirectional, si ping de 0.05ms catre primul nod... spre deosebire de prezent cand doar modemul inghite vreo 40ms :(


Esti cumva printre norocosii cu ghilimelele de rigoare care in zona lor au monopol UPC unde au spaguit aia de la Romtelecom administratorii de blocuri sau primaria ca sa nu dea aprobare lui RDS sa intre in zona?
... asta cand locuiam in Brasov. Daca te-ai fi uitat macar un pic la unui din nenumaratele post-uri pe care le am pe forumul asta, ai fi vazut in semna tura "Lisa, Brasov, Romania" - Localitate/Judet/Tara. Ia cauta tu pe google localitatea sa vezi unde se afla? Ca sa nu mai vorbesti alte aberatii cu monopol si blocuri.

---
Cat despre off-topic care de fapt nu e chiar off-topic

Vodafone si Orange nu li s-a permis sa monteze relee de telecomunicatii ca sa aiba lumea semnal la telefon.

Recunosc, ca si servicii de telefonie sunt ok cei doi operatori, ca internet insa sunt niste hoti de zile mari, bazandu-se pe "lipsa de informare" a romanului obisnuit. In anul 2013 sa ai limita de trafic/luna la stick-ul de 3G ... si acea limita doar 2Giga (pe care ii poti face praf in doar 2 ore de download), apoi iti reduc viteza la ceva care intr-adevar se compara cu Dial-up-ul de care ai mentionat la inceput.
AIA cu adevarat nesimtire, nu netul meu ADSL care chiar si asa lent cum e (comparat cu alte tehnologii de oras) imi permite totusi cativa TeraBytes/luna lejer.

Eldergod
05-11-2013, 13:06
Vorbesti prostii pe atat de multe planuri incat nici nu stiu de unde sa incep... sa incercam totusi:



Dial-up a mers in perioada lui de glorie pana la 54kbps down, cu 16kbps up, adica in jur de 5 KILO bytes pe sec down, 1.5 K/s up. ADSL2-ul pe care il am de la Romtelecom este de 300 ori mai rapid la down, 60 ori mai rapid ca up.


1. Nu crezi ca daca era o solutie mai buna nu o foloseam ?
2. Abonamentele astea mobile au niste cifre imense "pe hartie", in realitate banda este mult mai mica... evident se da vina pe "semnal". Stabilitatea iarasi lasa de dorit
3. Am avut stick de RDS, precum si fibra optica (nu, nu Fiberlink, ci FIBRA OPTICA, ditamai cablu negru intrand in casa, cu media converter la capat) cu 100mbps bidirectional, si ping de 0.05ms catre primul nod... spre deosebire de prezent cand doar modemul inghite vreo 40ms :(


... asta cand locuiam in Brasov. Daca te-ai fi uitat macar un pic la unui din nenumaratele post-uri pe care le am pe forumul asta, ai fi vazut in semna tura "Lisa, Brasov, Romania" - Localitate/Judet/Tara. Ia cauta tu pe google localitatea sa vezi unde se afla? Ca sa nu mai vorbesti alte aberatii cu monopol si blocuri.

---
Cat despre off-topic care de fapt nu e chiar off-topic


Recunosc, ca si servicii de telefonie sunt ok cei doi operatori, ca internet insa sunt niste hoti de zile mari, bazandu-se pe "lipsa de informare" a romanului obisnuit. In anul 2013 sa ai limita de trafic/luna la stick-ul de 3G ... si acea limita doar 2Giga (pe care ii poti face praf in doar 2 ore de download), apoi iti reduc viteza la ceva care intr-adevar se compara cu Dial-up-ul de care ai mentionat la inceput.
AIA cu adevarat nesimtire, nu netul meu ADSL care chiar si asa lent cum e (comparat cu alte tehnologii de oras) imi permite totusi cativa TeraBytes/luna lejer.

Man, nu imi lua in nume de rau postul de mai sus. Eu incercam sa iti explic ca banda ta de la net este ridicol de mica. Mai mult de atat, jignitor de mica.
Am inteles, esti dintr-o localitate mica din judetul Brasov. Eu sunt de origine din Galati si bunicii ii am intr-o comuna la vreo 40 km de oras. Cu toate astea, aia de la mine de la tara au net de 100 Mbit/s de vreo 8 ani. Pana si pe varful Omu cred ca poti trage macar 100 Mbit/s la nivelul tehnologic actual. Asta incercam eu sa iti explic. :)
Eu am prins Dial-up de la Xnet in vacantele pe care le petreceam la sora mea in Bucuresti si aici, spre deosebire de Galati, banda pe Dial-up era mult mai mare. Imi amintesc ca ma jucam Starcraft Broodwar pe Battle.net si mergea tzeava sau cand downloadam muzica si stateam cateva minute la un mp3. :)) Uuuh ce vremuri. :D
Download-ul ca downloadul ca in lipsa de altceva, te poti obisnui si cu 16 Mbit/s. Uploadul insa il ai extrem de mic. Nu intampini probleme cu jocurile online?

nikey_007
03-06-2014, 18:06
A incercat cineva noile abonamente Gigabit de la RDS ? Cum stam cu vitezele ?

Pe Fiberlink 1000.
2506

AlexSerbanoiu
03-06-2014, 20:08
@ nikey , ai ssd ? mi se pare destul de putin viteza aia la abonamentul de 1GB/s.
asta e al meu, http://www.speedtest.net/result/3541061613.png

nikey_007
03-06-2014, 21:51
@ nikey , ai ssd ? mi se pare destul de putin viteza aia la abonamentul de 1GB/s.
asta e al meu, http://www.speedtest.net/result/3541061613.png
Da, desi e mai vechi un Corsaire de 60 GB.
Tu ai facut testul avand abonamentul de 1GB/s?

Cand voi avea acces fizic la PC voi mai incerca (Dupa jumatatea lui iulie). Am aflat ca mi-a fost upgradat abonamentul si am downloadat torrentul acela doar de proba prin TeamViewer.

AlexSerbanoiu
04-06-2014, 13:30
nu, eu am de la rds internetul lor de 100 MB/s ( care pana acum 2-3 saptamani a fost redus la 50 MB/s)

nikey_007
04-06-2014, 18:31
Stie cineva vreo varianta viabila de net romanesc in strainatate? Exista macar asa ceva? Tin minte ca am citit acum un an pe un forum ca ar merge cu un stick de vodafone. Mie personal imi vine cam greu sa cred asa ceva.

sorin21
04-06-2014, 18:56
http://www.speedtest.net/my-result/35431

gabi202000
25-06-2014, 19:18
eu sunt super multumit de netul de la rds de 100mbps care prinde 94mbps adica ~11.0 MB/s

oxygen200000
08-08-2014, 00:20
Neshte Megi...

http://www.speedtest.net/result/3675241080.png

si extern:
http://www.speedtest.net/result/3675256559.png

http://www.speedtest.net/result/3676689199.png

doru_bm
07-02-2015, 21:07
Cu pingu stau mai rau...
Provider RDS ( Gigabit ), router Asus RT-N56U ;

Madalin
10-02-2015, 10:33
Povider: NextGen
Rezultat: http://www.speedtest.net/my-result/4130983944
Concluzie: Sunt multumit deocamdata. In zona mea ei detin monopolul.

Emil
25-04-2015, 22:47
Intern:

3852

Extern:

3853

Pt 30 sau 40 de lei pe luna (nu mai stiu exact) mi se pare mai mult decat ok. Singurul lucru negativ fiind ping-ul cam mare....

doru_bm
03-05-2015, 21:42
S-a dublat cumva viteza de upload la rds ? :D

Levi92
04-05-2015, 09:04
S-a dublat cumva viteza de upload la rds ? :D

Asa se pare http://www.speedtest.net/result/4335559657.png

Emil
04-05-2015, 11:48
Ce bine va merge voua pe RDS... Unde stau eu inca n-a aparut oferta asa buna la internet.
Cat platiti?

wavetrex
04-05-2015, 12:03
Imi vine sa-mi smulg cablu' din computer si sa-i dau foc ...

In continuare trebuie sa indur in jur de 14mbps down cu 0.9mbps up, si un ping de peste 100ms.
Traiasca Romtelefon? Adica scuze, "Telekom"

Voi va plangeti ca va merge cu "doar" 90 ? Ha!

doru_bm
04-05-2015, 16:44
Ce bine va merge voua pe RDS... Unde stau eu inca n-a aparut oferta asa buna la internet.
Cat platiti?
49 ron /luna pt Fiberlink 1000