PDA

View Full Version : Problema conectare Huawei hg658 la Tp-link TL-WR940N



Roby
28-11-2015, 11:27
Buna ziua , dupa o lunga absenta de pe forum revin cu o problema , detin un abonament Telekom ear routerul Huawei este instalat in altelier , la 50 m de mine (stau la casa ) cum asi putea sa conectez routerul tp-link pentru a beneficia de wi-fi si in casa , tin sa mentonez ca am tras un cablu Lan pana la pc-ul din casa .
Am vazut diverse tutoriale pe forumuri si fara rezultat , are cineva habar ?

Emil
28-11-2015, 12:25
Nu poti sa legi acel cablu direct la router si router-ul il legi la calc?

wavetrex
28-11-2015, 13:49
Trebuie sa intelegeti ca nu se conecteaza un router la alt router.

Router-ul este un aparat care converteste adresele computerelor din interior ( laptop, telefon, desktop, TV, etc. ) la adresele externe de internet.

O data ce aceasta conversie a fost facuta de catre jucaria de la Telekom sau RDS sau ce-o fi, evident ca al 2-lea "router" nu va mai functiona.

Ceea ce ai nevoie pentru wireless este un ACCESS POINT (http://www.mediadot.ro/retelistica/access-point-uri/), cu functie de SWITCH (http://www.mediadot.ro/retelistica/switch-uri/) (care are mai multe mufe de retea, pe langa antene).
Daca ai cumparat un ROUTER (http://www.mediadot.ro/retelistica/routere/) in mod gresit, vinde-l ... pentru ca nu ai ce face cu el.

Roby
28-11-2015, 21:28
Multumesc de raspunsuri , am sa ma orientez spre un acces point .

Roby
27-02-2016, 13:46
Buna , am sa postez aici pentru ca nu are rost sa mai deschid un thread aiurea.
Am o nelemurire , daca ma puteti ajuta.
Am nevoie de un repeater care sa preia semnal de la un router aflat la 50m , va fi amplast in interior si sunt 3 pereti intre repeater si router . Ce imi sugerati ?
Un repeater si o antena Unidirectionala ?

wavetrex
27-02-2016, 18:57
Cablu Ethernet.

Sau daca nu e posibil, powerline (http://www.mediadot.ro/powerline/powerline-zyxel-pla5206-1-gbps-kit-2-adaptoare).

Aia daca vrei sa-ti mearga conexiunea si sa nu injuri non-stop...

Roby
28-02-2016, 15:59
@wavetrex
Pe cablu nici o sansa , e vorba de 2 case si un vecin intre ele .
Powerline nu prea cred 2 bransamente de curent diferite.
Eu m-am gandit la ceva de genul Antenă parabolică tip grid 2.4GHz 24dBi TL-ANT2424B
e prea mult ? se poate rezolva mai simplu/ieftin ?
Nu e pentru mine reteaua asta ,daca era pentru mine incercam cu antena de mai sus si un AP tot de la Tp-link mai serios(nu retin modelul ) .
Am vazut si TL-ANT2409A 9dbi ,1770 (1 Mbps), 1000 (11 Mbps) ,140 (54 Mbps) aceasta antena ar rezolva problema ? Daca nu mai este un model cu 14 dbi .
Viteza internetului nu este mare 12 mbs Telekom.... .

wavetrex
28-02-2016, 21:26
Teoretic daca pui doua antene cu vizibilitate directa intre ele, inaltate undeva sus pe acoperis, ai sanse.

Doar sa ai grija sa nu fie mai sus decat paratraznetu ca altfel... iese urat de tot la prima furtuna.

Prin atatia pereti... in nici un caz. S-ar putea sa ai semnal, dar transmisia va fi groaznica, o sa ai intreruperi tot timpul.

Powerline sa stii ca merge la case... toate sunt legate impreuna practic. Ele nu functioneaza cand exista transformatoare, pentru ca transformatoarele sunt de frecventa scazuta, si nu transmit semnalul digital de frecventa inalta generat de acele dispozitive.

Dar 2 case legate la aceleasi cabluri subterane sau aeriene practic au aceeasi retea. Contorul nu se pune, ala nu face decat sa masoare curgerea curentului, nu transforma nimic... Sunt aproape sigur ca-ti va merge fara probleme in conditiile alea spuse de tine.

Roby
03-03-2016, 16:56
@wavetrex Multumesc inca o data pentru ajutor .
Din pacate la coltul strazi e un generator , nu cred ca va functiona cu un kit Powerline .
Mai ramane varianta cu antene , sa vad ce zice respectivul de costul total al aparaturi , daca i-se renteaza sau ramane sa isi faca un abonament si acolo .
Mi-ai putea sugera un repeater bun si un access point ambele cu antene detasabile , are un router cu antene interne din pacate .

dezaxat
03-03-2016, 18:40
Roby, iti vin cu o idee, poate te ajuta mai mult decat 2 antene care e posibil sa piarda semnal. Poti sa tragi un cablu cu sufa pe strada, pe stalp. Neaparat prins bine de stalp + de casa undeva sa nu se balangane prea mult in caz de ploaie, etc. Exista cabluri Cat.E cu sufa pt net si merg excelent.
Legatura trebuie facuta cu 2 routere.

Roby
05-03-2016, 22:36
Multumesc de ajutor dar cu cablu nu sa poate sub nici o forma , vecinul dintre case nu este de accord si pe stalpi nu ma risc nu de mult am fost un proces din pricina stalpior intre rds si telekom . Singura varianta ramane un alt abonament de internet pe fibra optica 100 mbs la cealalta casa .
Din punctul meu de vedere astai cea mai buna varianta costul antenelor, cablu prelungitor sma ,router cu antene detasabile, reapeater si poate un switch e mult mai mare iar amortizarea sa fiu sincere nu ii prea mare .