PDA

View Full Version : Problema Sapphire Radeon R9 290 Tri-x 4GB OC



Uzishan
13-12-2014, 23:09
Buna!
Am cumparat acum o saptamana o placa video Sapphire Radeon R9 290 Tri-X 4GB OC si intampin urmatoarea problema: La un moment dat in timpul utilizarii pc-ului,indiferent ca ma joc sau ascult muzica sau caut pe net pc-ul ingheata si se restarteaza. Am zis ca o fii prea slaba sursa care o aveam(un gigabyte superb 720 vechi de 6 ani).Bun am comandat alta sursa, adica un Seasonic M12 II Bronze Evo Edition 850w. Eroarea continua sa apara.Culmea ca daca introduc fosta placa video( adica un Gigabyte R9 270x 2GB OC) nu se intampla problema asta. E ceva eroare de care nu ma prind? Mentionez ca nu am folosit windows piratat sau other crap like that ca sa fie aia problema. Prima oara am testat pe windows 8.1 .Iar apoi pe Windows 7. Pe windows 7 imi apare dupa restart ca este un BSOD cu BCCODE 124. Ma gandeam sa trimit placa in garantie. Si placa Sapphire si Sursa Seasonic sunt cumparate de la Mediadot.

Mersi! O seara faina :D

P.S. Oferta de la AMD cu Gold reward am vazut ca trebuie sa vina si cu cod de Civilization: Beyond Earth pentru modelele de la r9 290 in sus si mediadot.ro ii trecut ca unu din distribuitori.Eu am primit doar gold reward-ul. :(

ecko89
13-12-2014, 23:16
Salut,nush daca o sa-ti fie de folos dar incearca un update la ultima versiune de bios:confused:

Bogdan
13-12-2014, 23:24
Iti pot recomanda un memtest ca sa elimini memoriile din "peisaj. Folosesti ultimele drivere de la AMD? Ce spune mai exact acel BSOD? IMPORTANT: Faci OC? Folosesti AMD overdrive? Daca da, incearca sa resetezi placa la frecventele stock.


P.S. Oferta de la AMD cu Gold reward am vazut ca trebuie sa vina si cu cod de Civilization: Beyond Earth pentru modelele de la r9 290 in sus si mediadot.ro ii trecut ca unu din distribuitori.Eu am primit doar gold reward-ul.

Vezi AICI (https://www.amd4u.com/civilizationpromo/).

Uzishan
14-12-2014, 00:03
Am rulat Memtest deci memoriile nu sunt,Am rulat si prime 95, initial aveam proc-ul pe oc la 4.2Ghz( l-am coborat inapoi) am un fx8120 recit cu un H100i. daca bag fosta placa video inapoi in pc nu are nimic merge struna.. am facut si test cu fur(numai stiu cum) strict pentru gpu dar nu o crapat. Eroarea e foarte random si apare numa cu sapphire-ul bagat.

p.s. mersi pentru link-ul pentru civ. edit: am intrat...dau redeem nothing happens ma duce mai departe unde sa bag codul normal care ma redirectioneaza sa iau jocurile de never settle :(

Uzishan
14-12-2014, 00:18
de cand cu windows 7 crapa si mai repede abia am apucat sa fac poza dupa ce am copiat din bsod in txt si crapa iar


http://imgur.com/4GAbnFA

Uzishan
14-12-2014, 14:16
ok am incercat si la pc-ul unui prieten placa video.Aceeasi problema. Banuiesc ca e timpul pentru un RMA?

Bogdan
14-12-2014, 16:44
Aceeasi problema. Banuiesc ca e timpul pentru un RMA?

Probabil ca da, in mod sigur e o problema hardware. Daca nu ai facut overclock pe ea, te sfatuiesc sa o trimiti la service. Detalii despre cum faci asta gasesti AICI (http://www.mediadot.ro/cum-cumpar#rezolvaregarantii).

Uzishan
14-12-2014, 16:52
aia urmeaza sa fac maine. sper sa o primesc inapoi inainte de craciun(desi slabe sanse). OC nu am facut. Am lasat cel ce vine din fabrica (ca ii varianta OC). Nu ma simt prea increzator inca sa fac OC la placi video...cel putin nu cand is noi :)). Desi ii ciudat ca bsod-ul asta care nici nu il vad apare tare random. M-am jucat si 4 ore si nu s-o intamplat nimic si dupaia o crapat cand am intrat in My PC(win 8.1).

Uzishan
14-12-2014, 17:04
aaa care este autorizarea RMA?

Bogdan
14-12-2014, 21:14
MPORTANT: inainte de trimiterea (aducerea) produsului la departamentului de service va rugam sa completati fomularul de service care il gasiti la adresa: http://www.mediadot.ro/cont/formular-garantie/. Atentie, link-ul catre formular este accesibil numai dupa ce va logati in contul de client MediaDOT. Formularul de service si istoricul de service pot fi accesate in sectiunea "Info cont" folosind meniul din stanga.

Dupa ce completezi formularul o sa afli pe mail toate detaliile.


aia urmeaza sa fac maine. sper sa o primesc inapoi inainte de craciun(desi slabe sanse).

Timpul in care o vi primi depinde foarte mult de service-ul autorizat de producator.

Uzishan
15-12-2014, 12:55
Scuze ca mai fac inca un reply pe tema asta.Oare nu pot daca tot trebuie trimisa in garantie sa o fac ca returnare,sa platesc diferenta si sa imi trimiteti o alta placa video? Mersi!

Uzishan
15-12-2014, 15:01
edited

Bogdan
15-12-2014, 17:27
Oare nu pot daca tot trebuie trimisa in garantie sa o fac ca returnare,sa platesc diferenta si sa imi trimiteti o alta placa video? Mersi!

Nu poti. Garantia e una, returnarea e alta. Citeste link-ul dat de mine si te lamuresti, ai in pagina acolo toate detaliile necesare.

Uzishan
15-12-2014, 17:49
ma gandeam ca merge in caz ca placa trebuie schimbata ca se poate si asa ceva. Am citit,am trimis cerere de garantie inca de dimineata si inca astept un reply pe mail ca sa pot trimite si placa.Poate cu putin noroc o sa o am inainte de sarbatori.Mai ales daca e adevarata chestia cu 72h maxim pentru diagnostic.Oricum din ce am citit pe net pare a fii o memorie de pe placa video defecta.Si am observat ca r9 290 tri-x is cam pline de asemenea probleme.

Bogdan
16-12-2014, 10:31
Mai ales daca e adevarata chestia cu 72h maxim pentru diagnostic

Din nou: diagnostic e una, reolvarea garantiei este alta.


Cele 15 zile in care vom solutiona problema neconformitatii produsului decurg din momentul in care produsul defect ajunge in posesia serviciului nostru specializat.

Diagnosticarea defectelor produsului se face in cel mult 72 de ore de la receptia produsului defect in centrul nostru de service, in conditiile specificate mai sus.

Uzishan
16-12-2014, 12:00
Si timpul de raspuns pentru formular cat de lung e? Cat despre solutionare am citit am inteles doar ca incercam sa fiu optimist ca nu ar avea ce sa dureze atata ca daca nui defect sistemul de racire nu prea are ce se schimba pe placa(am contactat si sapphire uk in legatura cu problema(ca putea fii problema de bios de la placa video) si ei mi-au zis sa o trimit in garantie sa primesc alta).

Bogdan
16-12-2014, 17:23
Si timpul de raspuns pentru formular cat de lung e?

Pai se raspunde foarte rapid, de regula in maxim 24 de ore (in zilele lucratoare). Daca nu ma insel, la ora la care iti scriu, colegii mei deja ti-au raspuns si ai informatiile necesare pe mail.


incercam sa fiu optimist ca nu ar avea ce sa dureze atata ca daca nui defect sistemul de racire nu prea are ce se schimba pe placa(am contactat si sapphire uk in legatura cu problema(ca putea fii problema de bios de la placa video) si ei mi-au zis sa o trimit in garantie sa primesc alta).

Dupa ce se va testa intr-un service autorizat Sapphire vom sti si care e problema (daca e o problema) cu placa ta video. Pana atunci putem face numai presupuneri.

O seara buna!

Uzishan
17-12-2014, 21:50
Bogdan mersi mult pentru timpul si ajutorul acordat! Problema cu siguranta are.Acum iti scriu de pe pc cu un gtx 780ti imprumutat de la un prieten pentru o zii sa verific inca o data restul componentelor mele si cu alta placa video de calibru si merge ca uns.

O seara faina si tie!

Bogdan
17-12-2014, 22:40
Cu placere, pentru putin, Ma bucur sa ti-am fost de ajutor si sper sa rezolvi rapid problema.

Uzishan
21-12-2014, 23:26
Seara buna!
Si am inca o nelamurire. Cand va urma sa fie trimisa placa inapoi(reparata sau alta) pot fii anuntat telefonic inainte? ca s-ar putea sa nu fiu la aceeasi adresa(gen normal mie mi-ar veni la timisoara dar eu sunt la 180km departare in alta localitate) ca sa nu fac atata drum sa pot zice adresa prezenta? Si ce inseamna trimis la furnizor? Furnizorul are service-ul care se ocupa de produs?

mersi fain!

Bogdan
22-12-2014, 11:41
Si ce inseamna trimis la furnizor? Furnizorul are service-ul care se ocupa de produs?

Da, ti-am mai raspuns la intrebare mai sus. Reiau:


Dupa ce se va testa intr-un service autorizat Sapphire vom sti si care e problema (daca e o problema) cu placa ta video. Pana atunci putem face numai presupuneri.

Cat despre asta:


Cand va urma sa fie trimisa placa inapoi(reparata sau alta) pot fii anuntat telefonic inainte? ca s-ar putea sa nu fiu la aceeasi adresa(gen normal mie mi-ar veni la timisoara dar eu sunt la 180km departare in alta localitate) ca sa nu fac atata drum sa pot zice adresa prezenta?

Te rog sa-i contactezi si sa discuti cu colegii mei de la service, ei te pot ajuta. In mod normal se trimite la adresa ta "normala" ca sa zic asa.

O zi buna!

yliuta
11-01-2015, 10:23
Salut Uzishan ,

Ai rezolvat problema cu placa video ca am si eu aceleasi probleme ca tine:(

yliuta
11-01-2015, 20:43
La mine momentan sa rezolvat, sa o vad in teste :D
Dute in Bios-ul placi de baza si mareste frecventa PCI-E 110-115,la mine a ramas la 115.
Bafta .

wavetrex
12-01-2015, 02:18
Ce faceti voi aici este science-fiction.

Frecventa aia de baza nu ar trebui sa se miste de la 100 Mhz! Procesoarele Intel de tip Ivy-Bridge/Haswell (non-E) sunt extrem de sensibile la modificarea frecventei bus-ului. Deja la 107-108 Mhz nu ar trebui sa mai booteze, foarte-foarte rar "uncore"-ul suporta mai mult.

Dar 115 ?
Si sa mai si functioneze corect ? Ma indoiesc...

E posibil AMD-urile sa "indure" acest overclock aberant, dar cat rezista... sfantul Sisoe știe.

Dar ma rog, nu e computerul meu, ce-mi pasa mie daca undeva intr-un loc oarecare din Romania iese o coloana mica de fum dintr-un computer overclockat prostește.

yliuta
12-01-2015, 06:34
Posibil sa ai dreptate dar uite ce am gasit pe alte forumuri.


Multumesc mult tuturor. Pana la urma am mers pe marirea frecventei la PCI-E si la 140 MHz freeze'ul a disparut. Am instalat driverul video + CCC si totul merge perfect. Voi schimba sursa cu una mai puternica si deocamdata treaba merge bine asa.

yliuta
12-01-2015, 06:35
"(TL;DR version: Setting the "PCI-E Clock" to 150 MHZ on my motherboard seems to have fixed my issue. Can this harm anything?)
I RMA'd the card, got a new one, played the game Dishonored for 5 minutes, then my computer froze again. Either I'm extremely unlucky to get 2 bad cards, or there's some weird kind of interaction going on between my motherboard/GPU that's causing the instability.
So, I started messing around in my motherboard's BIOS:
I turned "Spread Spectrum" to OFF, and "PCI-E Clock" to 150 MHZ. Played Dishonored for 1 hour, ran FurMark for 30 minutes, ran the complete 3DMark 11 demo, and no problems occured.
I read that the PCI-E clock should always be 100 MHZ, so 150 MHZ is way above spec. Turned the "PCI E Clock" back down to 100 MHZ, leaving "Spread Spectrum" OFF, and my computer froze again after 30 minutes of just web browsing.
Turned the "PCI E Clock" back up to 150 MHZ, ran FurMark for 1 hour, the complete 3DMark 11 demo, browsed for 1 hour, and ran cgminer (mining Dogecoin LOL) for 24 hours now, and no problems.
So, setting the "PCI-E Clock" to 150 MHZ seems to have fixed my issue. Can setting the PCI-E Clock this high damage anything? If my computer freezes again, I will post an update."