PDA

View Full Version : 4GB vs 8GB



cryogent
19-01-2012, 10:18
Salut , dupa cum spune si titlul cum ar fi mai bine sa ai in sistem (sistem folosit ocazional la jocuri dar mai mult la editare grafica si DTP):
- 4 gb la 1600 mhz (sau 8 gb)
sau
- 8 gb la 1333 mhz (sau 16 gb)
care ar fi raportul optim din punctul vostru de vedere?

oxygen200000
19-01-2012, 12:04
Cantitatea conteaza mai mult decat frecventa. Sfatul meu este sa iei cat de multa iti permiti. Ca pret nu-s foarte mari diferentele intre 1333 si 1600.

cryogent
19-01-2012, 13:21
Ok deci sa inteleg ca unde e mai mult e mai bine.
Pe mine ma interesa ca pe langa cele doua module (http://www.mediadot.ro/memorii/memorie-corsair-ddr3-8192mb-2-x-4096-1600mhz-cl9-vengeance-lp-rev-a) pe care le detin deja sa mai pun inca doua module ca acestea (http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1463975422&partno=HMT351U6BFR8C-H9N0%20AA), pe modulele de la Hynix nu dau nici-un ban le voi primi moca de la o ruda .
Problema e ca cele Corsair sunt la 1600 cu XMP CL9 1.5v iar cele de la Hynix sunt 1333 cu CL9 sau CL10 1.5v conform specificatilor de aici pentru Hynix (http://html.alldatasheet.com/html-pdf/332886/HYNIX/HMT351U6BFR8C-H9/654/4/HMT351U6BFR8C-H9.html).
Le pot pune pe amandoua pe placa de baza si sa functioneze la 1333 sau poate mai sus cu un pic de ov(care nu stiu cum se face:confused:)?

oxygen200000
19-01-2012, 15:29
Default, vor functiona la valorile celor mai slabe. La OC cu 2 modele diferite de memorii poate iti raspunde cineva mai priceput in acest sport.

cryogent
19-01-2012, 19:12
ok , atunci pe cine as putea sa intreb despre acest lucru?

kmykze
31-01-2012, 11:55
Salut.
Memoriile vor merge by default la cea mai mica frecventa. Cand le vei overcloka, vor merge atat cat merg overclokate cele mai slabe. Sanse sunt sa iti dea si BSOD-uri chiar la un OC mic.
Mai bine le vinzi pe cele primite si mai cumperi un kit Corsair.

Horatiu
05-04-2014, 00:38
Buna ziua!
De ce daca pun windows 7 ce ruleaza pe 32biti si am 4gb ram corsair vengeance 2x2gb 1600mhz de ce imi zice ca foloseste numai 1,92gb.Daca il pun pe 64biti imi citeste toti 4gb?

AlexSerbanoiu
05-04-2014, 10:14
http://www.windowsfaralimite.ro/windows/windows-32-bit-versus-64-bit/

Horatiu
05-04-2014, 12:22
Mersi