PDA

View Full Version : Problema Z98 Msi Gaming 5



Ionut.T
06-08-2014, 11:13
Salut,

Am o mica problema cu sistemul si sper foarte mult sa nu fie placa de baza.
Initial mi-am cumparat Gaming 5 / sursa CorsairRM750 / I7 4790k / Carcasa -Phantom 630
Totul a fost ok, asamblare nici o problema, totul bine 3-4 zile. Erau 2 ventilatoare prin fan controller ul carcasei si Unul prin placa de baza.
Apoi am scos unul din ventilatoare ( cel din placa de baza ) sa mai fac putin wire management, dupa care am reconecatat dar acum nu mai porneau toate.
Am zis poate am facut eu ceva stramb..totul era pus exact cum a fost initial si a mers fara nici o problema.

Am zis hai ca incerc sa le conectez direct in placa de baza poate fan controller ul era de proasta calitate, ok merg - dar am observat altceva Placa video ( 7970 ghz sapphire ) pornea doar cu un ventilator - aici panica :)).
Ok - scot tot - ventilatoare / ssd / hdd - las placa video , nimic porneste doar asa.
Am inlocuit sursa cu un mai vechiuta Sirtec 500W - la fel..
Dar in windows cand ii pot schimba cat la % sa functioneaza ventilatia am facut schimbare / a revenit la normal.
Dar acum am pus totul inapoi ventilatoarele pe placa de baza merg ok - placa video porneste numai cu un ventilator la inceput
Iar in Bios nu detecteaza ventilatoarele.

Imi cer scuze de povestea lunga, sper sa fie cineva destul de plictisit sa citeasca si sa imi dea un sfat.
Daca am ratat va rog sa imi spuneti si revin imediat.

Multumesc frumos,
Ionut

soulwise
06-08-2014, 13:32
Salut.

Inainte de a trece mai departe intra in BIOS/UEFI si da-i un "Load Setup Defaults", seteaza din nou Ramii si da-i apoi un restart.
Intra apoi in BIOS/UEFI si vezi daca iti sunt detectate ventilatoarele.
Din ce spui tu acolo placa de baza a intrat in protectie la un moment dat probabil din pricina atingerii a doi pini sau datorita conectarii gresite a veunui vent si acum are cateva toate dar cu un reset ar trebui sa se rezolve totul.
Sa ne spui si noua ce ai facut dupa aceea :).