PDA

View Full Version : Rezolvarea Problemei .



Ionutzz09
15-04-2014, 13:40
Salut !
Am nevoie de niste raspunsuri in legatura cu problema Pc-ului meu .
Detin urmatoarele :
-Placa de baza Gigabyte F2A55M-S1 V3.0, Socket FM2+, Chipset AMD A 55FCH , Micro ATX

-Hard disk Seagate Barracuda 1TB SATA3 64MB

-Procesor AMD A10-6790K, FM2, 4 nuclee, Frecventa 4 GHz, Turbo 4.3 GHz, Cache L2 4MB, GPU Radeon HD 8670D, Box

-Memorie Corsair DDR3 8192MB (2 x 4096) 1600MHz CL9 Vengeance LP Rev. A

Problema consta in resetarea calculatorului pe Windows 7 Ultimate fara a-mi arata nimic pe ecran . Pur si simplu se reseteaza . Detin antivirus Norton Internet Security .
Am incercat sa mai intreb alte persoane dar motive au fost multe . Din cauza antivirusului ca este pornit , din cauza ca am mult praf in unitate iar acest lucru l-am desfiintat pentru ca nu am :) .
Tin sa mentionez ca merg pe o rezolutie de 1280 x 1024 , 32bit Landscape si treaba cu resetul se intampla doar cand intru pe un film/videoclip sau jocuri . Am incercat sa merg pe o rezolutie mai mica dar tot degeaba . 1280 x 1024 este cea recomandata si am revenit la ea .
Sursa merge perfect si se incalzeste dupa 6ore+ de functionare , asa ca nu cred ca ea ar fii problema ( sursa este de 550W) .
Sper sa fie de ajutor de ce am scris pana acum .
Va multumesc si astept raspunsuri ! :)

Bogdan
15-04-2014, 17:03
Salut Ionutzz09

- Ce placa video ai (model)
- Ce sursa ai (model). este irelevant daca are 500 W si este no name.
- Ai ultimele update-uri la sistemul de operare?
- Ai ultimele drivere instalate pentru placa video?
- Ce erori ai in event viewer din windows?

O zi buna!

Ionutzz09
15-04-2014, 18:29
Placa video este cea din procesor : AMD Radeon HD 8670D
Sursa este de 550W , am facut o greseala cand am zis ca este de 500W :)
carcasa cu sursa inclusa NX550 (550W, PFC, 12cm silent fan, 85 Efficiency).
Update-urile sunt facute la sistemul de operare .
Driverele la fel .
In event viewer am c-am multe erori se pare .
Cele cu ''critical" imi dau acelasi mesaj :
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding , crashed , or lost power unexpectedly.
Tin sa mentionez ca am unitatea de cateva saptamani , poate o luna maxim . Piesele's noi.
A inceput sa se restarteze singur de cateva zile . 3-4zile maxim .
Astept raspunsuri . Multumesc ! :)

Bogdan
15-04-2014, 22:02
- Vezi daca inaintea erorilor "critical" ai cumva si avertizari marcate cu "lamaie" galbena. Ar trebui sa fie chiar inainte de eroarea marcata cu rosu. Spune-ne ce scrie acolo.
- Calculatorul l-ai asamblat singur?
- Ai facut ceva anume acum 3 -4 zile la pc? Ma refer cam in perioada in care au aparut erorile.

Ionutzz09
16-04-2014, 02:08
Da . Am facut asamblarea singur urmata dupa instructiuni .
Windows-ul a fost istalat de un prieten impreuna cu setarile/BIOS si toate programele .
A inceput sa se restarteze acum 3-4 zile cand vizionam un videoclip pe Youtube in full hd .
Si se mai restarteaza cand intru in jocuri .
In chenarul galben am urmatoarele :
-Windows detected your registry file is still in use by other applications or services. The file will be unloaded now. The applications or services that hold your registry file may not function properly afterwards.

-The content source <csc://{S-1-5-21-3697326866-924900098-1358290641-1000}/> cannot be accessed.

-Updates to the IIS metabase were aborted because IIS is either not installed or is disabled on this machine. To configure ASP.NET to run in IIS, please install or enable IIS and re-register ASP.NET using aspnet_regiis.exe /i.

Le-am enumerat doar pe cele care imi apar mai des in casuta galbena .
Acum cand se reseteaza imi apare BIOS pentru cateva secunde si apoi imi intra in Windows .
Nu am probleme grave de reset cand intru pe net sau accesez un videoclip .
Probleme grave de reset am doar cand intru in jocuri .
Si se reseteaza de 2-3 ori constant .

Astept raspunsuri . Multumesc ! :)

Bogdan
16-04-2014, 08:47
Te intrebam de asamblare pentru ca exista posibilitatea ca aceasta sa nu fi fost facuta cum trebuie si procesorul sa se supraincalzeasca. Daca pasta termocoductoare nu a fost corect aplicata sau daca coolerul de pe procesor nu functioneaza cum trebuie (poate e setat la turatie fixa si nu face fata in load) atunci pentru protectie sistemul se restarteaza automat, fix asa cum descrii tu. Asta ar fi cea mai simpla explicatie.

Ca sa o eliminam incearca sa instalezi un soft de monitorizare pentru temperaturile procesorului. Atunci cand se restarteaza vezi ce valori de temperatura ai pe procesor si revino cu informatii aici. Un exemplu de soft este ASTA (http://www.alcpu.com/CoreTemp/).

oxygen200000
16-04-2014, 12:29
Foarte posibil sa fie sursa. Incearca un Orthos si vezi daca se reseteaza si in situatia aia.

Ionutzz09
16-04-2014, 15:55
Sursa merge fara probleme , nici nu se arata seara cand il sting vre-o urma de incalzire .
Am stat mai atent azi cu ochii in unitate si am observat ca Chipsetul se inchinge destul de rau si apoi incepe resetarea . Nu am nici un fel de ventilator setat ca sa il raceasca , asa ca azi am facut o proba . Am desfacut un ventilator dintr-o unitate mai veche si l-am lasat pe Chipset , am intrat in jocuri si pe moment , vad ca ma lasa in pace :D .
Intrebarea mea este : Cum il fac sa nu se mai incalzeasca asa de rau , luand in considerare ca vara este aproape cu tot cu temperaturile ei :D .
Sugestii ?
In legatura cu temperaturile procesorului , ce-a mai mare astazi a fost de 44 cand rulam un joc .
Iar cum ziua nu s-a terminat , am sa las cateva ore ventilatorul pe Chipset si apoi am sa il scot ca sa vad daca cu adevarat el este problema .
Va multumesc .

Bogdan
16-04-2014, 16:23
Intrebarea mea este : Cum il fac sa nu se mai incalzeasca asa de rau , luand in considerare ca vara este aproape cu tot cu temperaturile ei

Montezi ventilatoare pe carcasa care ajuta la racirea placii de baza si a componentelor. Probabil din cauza asta se si incalzeste chipsetul, din cate imi dau seama carcasa aia are doar 1 ventilator in spate care scoate aerul din carcasa.

Ionutzz09
16-04-2014, 18:39
Da , am un singur ventilator in carcasa , si pana acum , de cand l-am pus pe cel de-al 2-lea pe chipset nu mai am nici o problema cu resetul din cate se pare .
Va multumesc pentru raspunsuri :) .
Problema rezolvata ! (sper) :D

Bogdan
16-04-2014, 21:14
Cu placere. Inseamna ca folosind "placa video" incorporata in procesor ducea la incalzirea chipsetului placii de baza si fara racire adecvata cauza restartul. Sfatul meu e sa montezi cateva ventilatoare pe carcasa pentru a ajuta racirea. De preferat sa fie si ventilatoare care baga aer dar si ventilatoare care scot aer (ai deja unul).

Seara buna!