PDA

View Full Version : probleme plata retea msi z87-g45



i.bogdan
19-12-2013, 22:05
am instalat netul de rds de 1 gb. in teste nu urca peste 95 mb. credeam ca placa incorporata este de 1 gb. m-am inselat? trebuie sa cumpar separat o placa de retea de 1000? ce recomandari as primi?

wavetrex
19-12-2013, 23:49
"1gb" inseamna "1 gigabit"
1gigabit = aproximativ 110 megaBYTES maxim teoretic
Softurile de teste raporteaza in Bytes, nu in biti.

bit != byte

Daca tie iti merge cu 95 megabytes, ai o viteza fantastica !
/close thread.

Levi92
20-12-2013, 08:21
Daca ai facut testul pe net speed test si nu a depasit 500mb/s atunci ai o problema, dar totusi s-ar putea sa ai un router care sa nu suporte viteza respectiva, adica sa fie de 10/100 mb/s fara sa suporte 1gb/s, si ar mai fi si viteza de scriere a hdd ului daca nu ai ssd.Sper ca am ajutat cu ceva .

Bogdan
20-12-2013, 10:06
@i.bogdan citeste ce a zis wavetrex. Foloseste google pentru a afoa diferenta intre Megabyte = MB si Megabit = Mb. De exemplu daca tu ai obtinut 95 MBps, asta inseamna aproximativ 760 Mbps cee ace e o viteza extraordinara, apropiata de 1000 Mbps, foloseste google pentru a face conversia, exemplu AICI (https://www.google.ro/#q=95+MBps+in+Mbps).

Totusi pentru un raspuns 100% corect avem nevoie de mai multe detalii, asa cum a spus si Levi92:

1. Ce configuratie ai ?
2. Ai SSD?
3. Sistem de operare?
4. Cablul de la RDS intra direct in PC sau este trecut prin router?
5. Daca ai router, ce model ai?
6. Cel mai important: unde ai efectuat acel test de viteza si care este rezultatul. De ce spun asta? Pentru ca 95 MBps nu e acelasi lucru cu 95 Mbps.

O zi buna!

i.bogdan
20-12-2013, 10:57
Aveti dreptate. Din nepricepere am facut aceasta confuzie. Spre a lamuri un pic lucrurile: configuratia calculatorului este: i5 4670, ssd adata 128 Gb; placa de baza msi z87-g45; 2x4 memorii pe 1600, video la teste era placa onboard, acum voi monta msi gtx 760, sistem de operare windows 8.1/64. In testele pe laptopul rds viteza era de 550 download si 100 upload. In setarile de port lan nu imi apare decit pentru 10 sau 100. Nicidecum 1000. Am verificat caracteristicile placii si are 1000. Ma gindesc sa nu fie vreo setare din bios. In teste cu programul killer e2205, intr-adevar viteza aratata este de 760 pe download. Nu s-a aprins niciodata becul portocaliu, ci doar verde, ceea ce inseamna ca am 100 Mbps. O sa incerc sa vad daca in bios am vreo setare/limitare sau chiar in windows. Daca nu voi reusi am si soluti a de a cumpara o placa dedicata.Ma gindeam la un TP-LINK TG-3468. Routerul dat in custodie de rds este un TP-LINK TL-WDR3600

wavetrex
20-12-2013, 12:34
Sunt 100% convins ca nu este absolut nici o problema cu acea placa de baza, si daca iti cumperi o placa de retea independenta nu vei rezolva nimic.

http://dl.wavetrex.eu/var/gigabit.png

Uite asa ar trebui sa arate in windows o conexiune la care functioneaza pe gigabit. La mine e vorba de un Switch de 1gbps, nu de un router.
Daca cumva totusi la tine iti arata doar 100mbps, cauzele pot fi urmatoarele:

- ai ceva intermediar intre router-ul de gigabit al RDS-ului si calculatorul tau. Ai bagat cumva un Switch vechi ca sa dai internet la alte calculatoare prin casa ?
- cablul pe care-l folosesti nu e cablat bine. Gigabit Ethernet foloseste TOATE CELE OPT fire ! Daca unul singur nu face contact sau nu e conectat corect, va cadea viteza la 100mbps sau chiar 10mbps in cazuri extreme.
- e o problema de configurare la acel Router al RDS-ului, caz in care va trebui sa-i chemi pe ei sa determine ce se intimpla

Inca o data.. placile de baza au gigabit de peste 7 ani de zile, si este IMPOSIBIL sa nu functioneze, atat timp cat conditiile EXTERNE sunt respectate.
Nu exista nici un fel de setari in bios pentru asa ceva, iar in driver poti doar sa-l FORTEZI sa mearga la mai putin de 1gbps, implicit se va conecta la cea mai mare viteza pe care o permite infrastructura externa pe care o ai.

Incepe sa investighezi in afara computerului, degeaba te plangi aici ca nu-ti merge placa de baza corect...

---
P.S.
Formatul corect al firelor din cablu trebuie sa fie, de la stanga la dreapta, privind mufa cu pinii in sus:

http://www.telcodepot.com/images/ricky-cat5e-jack.jpg

1. Alb Portocaliu
2. Portocaliu
3. Alb Verde
4. Albastru
5. Alb Albastru
6. Verde
7. Alb Maro
8. Maro

Orice alta combinatie va esua, si nu iti va functiona pe gigabit.

i.bogdan
20-12-2013, 13:42
multumesc pentru raspuns. totusi acelasi fir cind este pus in laptopul rds. arata viteze de 550, iar la mine in calculator acelasi cablu am viteze de sub 100, pe speed test de pe site-ul rds si cel de pe net. cu acelasi cablu in calculator daca folosesc killer 2205 gigabit lan controller am viteza de 760. nu am folosit intermediere. cablul este pus pe direct. daca era mufat gresit cablul ma gindesc ca nu aveam aceste valori diferite. e ceva anormal. nu am testat viteza prin router. de ex. tv imi vede retelele wireless ale routerului, cea de 5Ghz si cea de 2,4. nu cred ca e problema cu routerul si testele nu le-am facut prin router, ci pe legatura directa.
ma nedumireste faptul ca cu acelasi cablu, fara nici un fel de modificari, intermedieri etc am diferente la teste: cel cu speed test si cel cu killer 2205. mai mult nu am niciodata aprins ledul portocaliu de 1000 ci doar cel verde de 100. daca erau gresite firele nu cred ca trebuia sa am vitezele de 760 sau de 560. masurate mai sus.

Bogdan
20-12-2013, 14:07
Te rog sa incerci sa faci urmatoarele:

1. Fa un screenshot su statusul placii de retea (imaginea asemanatoare cu cea pusa mai sus de wavetrex) sa vedem si noi ce arata acolo.
2. Fa un test de viteza de pe PC AICI (http://www.speedtest.net/) si pune rezultatele pe forum.
3. Ai incercat sa pui cele mai noi dreivere pentru placa de retea? Le gasesti AICI (www.msi.com/product/mb/Z87-G45-GAMING.html#download), selectezi driver si sistemul de operare .
4. Nu in ultimul rand, incearca sa scoti cablul de internet din router si baga-l direct in PC si repeta testele de mai sus.

O zi buna!

wavetrex
20-12-2013, 16:58
In continuare ne "ametesti" cu nustiuce laptop, niste viteze la intimplare, nu am inteles nimic din raspunsul tau, vorbesti de wireless dar te plangi ca nu-ti merge reteaua pe fir ? Nu se leaga chestiile pe care le scrii acolo...

Dupa cum zicea Sherlock Holmes:

"when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth"
"cand ai eliminat imposibilul, ceea ce ramane, oricat de putin probabil ar fi, trebuie sa fie adevarul"

Ia la rand fiecare chestie:
- 1. intai asigura-te ca e bine facut cablul, dupa schema pe care ti-am dat-o
- 2. asigura-te ca ai driver-ul instalat corect si functional
- 3. testeaza fara nici un router/switch/alt echipament
- 4. fa screenshot-uri cum am facut eu, apoi poti urca atasamente pe forum
(ca sa ne arati si noua unde, ce, cum)
- 5. cauta un specialist din zona ta sa te ajute, daca ai RDS de 1gbit categoric nu locuiesti ca mine in varful muntilor ;)

p.s. pe viitor incearca sa scrii concis, exact, cu paragrafe.... sa pricepem exact ce "testezi" tu acolo

i.bogdan
21-12-2013, 11:00
multumesc pentru aju

wavetrex
21-12-2013, 15:02
Ne spui si noua totusi ce avea si cum ai rezovat ?

Vorba aia, "ca sa nu murim prosti"...

cmbr
21-12-2013, 18:36
Experienta imi spune ca orice "problema tehnica" se rezolva cu 3 pumni si 4 picioare . :cool:

Bogdan
21-12-2013, 18:41
i.bogdan, asa cum spunea si wavetrex, daca tot ai deschis threadul si ai pus o intrebare ar fi frumos sa ne spui si cum ai rezolvat. Nu de alta, dar am incercat sa te ajutam si poate mai are altcineva fix problema ta si ar fi frumos sa gaseasca si o solutie.

O seara buna.